Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM publica la guia “Com obrir un comerç a Mataró” per assessorar sobre com obrir un establiment comercial

Escoltar

L’IMPEM publica la guia “Com obrir un comerç a Mataró” per assessorar sobre com obrir un establiment comercial

La guia pràctica “Com obrir un comerç a Mataró” ja està publicada i disponible a diversos llocs de la ciutat.



La publicació l’edita l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) en col·laboració amb la Confederació de Comerç de Catalunya amb l’objectiu d’assessorar a aquelles persones que vulguin obrir una empresa comercial a Mataró



Els exemplars editats es poden trobar a l’IMPEM, al Servei d’Habitatge, a la Secció de Llicències d’Obres, a la Secció de Llicències d’Activitats, a les Oficines d’Atenció Ciutadana, a l’àrea d’emprenedoria del TecnoCampus Mataró-Maresme i a les següents associacions de comerciants de la ciutat: Unió de Botiguers i Bulevards de Mataró. 




La publicació compta amb el suport del departament d’Innovació, Universitats i Empresa, de la Secretaria de Política Lingüística i de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona.

 

La guia pràctica recull els aspectes més rellevants a l’hora d’iniciar una activitat comercial per afrontar amb garanties un procés que pot resultar complex ja que comporta diversos tràmits i gestions.

 

Alguns dels temes que tracta són:

 

Abans d’iniciar l’activitat: com obtenir el dret d’ocupació del local; com obtenir la llicència municipal d’activitat; com sol·licitar la llicència d’obres.



Un cop iniciada l’activitat: què és la declaració censal d’inici d’activitat; com inscriure’s a la Tresoreria de la Seguretat Social; com i quan cal contractar i assegurar els treballadors, així com altres informacions d’interès com els serveis i avantatges d’associar-se comercialment; què garanteix adherir-se a la Junta Arbitral de Consum o quina és la normativa comercial bàsica que cal tenir en compte. “Com obrir un comerç” també inclou una llista d’adreces i telèfons d’utilitat.