Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut d’Esports destina 290 mil euros a 32 clubs i entitats

Escoltar

L’Institut d’Esports destina 290 mil euros a 32 clubs i entitats

Les subvencions beneficien a més de 5.000 esportistes de diferents disciplines

L’Institut d’Esports (IE) destina el 2011, en concepte del Pla de Millora Esportiva, Pla de Millora per a l’Esport Adaptat, el Pla d’Imatge Esportiva, actes esportius extraordinaris i per a promoció esportiva, 290.207 € que es distribuiran entre 32 clubs i entitats de la ciutat, per a 22 esports diferents. Aquestes subvencions beneficiaran a mes de 5.000 esportistes.


 

El president de l’IE, Ivan Pera, va signar ahir en un acte públic els convenis referents a aquests conceptes amb 20 presidents que representen a 32 entitats esportives. En total 26 dels 36 convenis aprovats.

 

Els acords presos en aquest protocol inclouen, entre d’altres punts, el compromís dels clubs i entitats a promocionar la imatge de la ciutat en els seus desplaçaments o a incloure un enllaç al web municipal en els seus webs. L’IE, per la seva banda, es compromet a donar prioritat en la concessió d’horaris de les instal·lacions municipals a aquests clubs i entitats, a més de contribuir amb les aportacions econòmiques.

 

 

El Pla de Millora Esportiva i per a l’Esport Adaptat

 

El Pla de Millora Esportiva és un programa que subvenciona a clubs de Mataró, mitjançant l'aprovació de convenis, com una fórmula de cooperació entre els clubs i l’IE amb el mutu compromís de complir uns objectius esportius, econòmics i socials i situar els esports implicats el més amunt esportivament possible. Les subvencions s’atorguen a una sèrie d’esports i entitats que segons la seva història i trajectòria esportiva i social s'han fet mereixedors del mateix.

 

Els acords dels convenis, entre d'altres, pretenen completar i mantenir l'estructura esportiva sencera des de l'escola d'iniciació fins als sèniors, formació d'entrenadors i monitors o actes de relleu ciutadà.



Enguany, s'ha establert atorgar a aquest concepte 133.565 € que es distribuiran entre: el billar al Club Billar Mataró; el futbol sala al Club Futsal Mataró; la gimnàstica al Club Gimnàstic Mataró; l’handbol al Club Joventut Handbol Mataró; la vela al Club Vela Mataró; l’atletisme a la Comissió de Clubs d'Atletisme; el bàsquet a la Comissió de Clubs de Bàsquet; el futbol a la Comissió de Clubs de Futbol; l’hoquei gespa a l'Iluro Hoquei Club; el voleibol al Club Voleibol Mataró; el rem a la Colla Castellera Capgrossos de Mataró; la natació sincronitzada a l’Associació Esportiva Sincro Mataró, i les activitats subaquàtiques a la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques. I com a novetat, el patinatge artístic al Club Patinatge Artístic Mataró.

 

També, i per segona edició, l’IE subvencionarà amb 4.180 € el club de nova creació Fem Esport Mataró (FEM) que acull esportistes discapacitats, per tal d’anar consolidant el seu projecte esportiu.

 

 

El Pla d'Imatge Esportiva



El Pla d'Imatge Esportiva, com a programa diferenciat, subvenciona els clubs que a més de complir amb els requisits del Pla de Millora Esportiva, disposen d'algun equip en les categories de competició a nivell estatal.

 

Així, el 2011 s'ha subvencionat a 4 clubs que es distribuiran 101.762 €: tennis taula, waterpolo i natació del Centre Natació Mataró; hoquei patins al Club Hoquei Mataró; bàsquet a l’Associació Esportiva del Centre Catòlic-Unió Esportiva Mataró. I com a novetat, atletisme al Centre Atlètic Laietània, per l’ascens del seu equip femení a divisió estatal.

 

 

Subvencions per a actes esportius extraordinaris

 

L’IE també ve atorgant aquests darrers anys subvencions per donar suport a uns determinats actes esportius considerats de relleu ciutadà.

 

El 2011, també se subvencionarà a 5 clubs que es distribuiran 10.100 €: per les 12 Hores Internacionals de Petanca de la Penya l’Esplanada; el Torneig de Fires de bàsquet i futbol a 7 del Club Esportiu Valldemia Maristes; el Campionat de Natació Josep Mons dins del gran premi Diputació de Barcelona; el Campionat Absolut de Natació per primer cop a Mataró; el Campionat d’Espanya de waterpolo del Centre Natació Mataró; el Campionat d’Espanya d’esquí a Certescans de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró; i el Campionat d’Espanya de Pesca Submrarina de la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques.

 

 

Subvencions per promoció esportiva

 

L’IE també destinarà aquest any 2011, 40.600 € a 10 clubs esportius per la tasca de promoció esportiva de la seva entitat relacionada amb el funcionament de les instal·lacions esportives municipals on desenvolupen la seva activitat.

 

Aquestes entitats a més, disposen d’una llicència d’ús per la gestió i funcionament diaris de la instal·lació, prorrogable anualment.

 

Els convenis que regulen aquestes subvencions seran signats en els propers dies.