Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró organitza una jornada sobre noves oportunitats de negoci relacionades amb el tèxtil

Escoltar

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró organitza una jornada sobre noves oportunitats de negoci relacionades amb el tèxtil

També es parlarà dels teixits intel·ligents i la sostenibilitat aplicada al sector

El proper 1 de desembre Mataró acollirà la jornada “Tex4future: noves oportunitats i tendències”. La jornada, que va adreçada al sector del tèxtil, tindrà lloc a la Sala Burriac del  TecnoCampus Mataró-Maresme (avinguda d’Ernest Lluch, 32) i s’emmarca dins el projecte “Una xarxa innovadora per la competitivitat i la inserció”.


 Jornada Tex4future

 

La trobada amb empreses del sector del tèxtil té per objectiu posar sobre la taula les noves tendències a nivell global del sector i les oportunitats de negoci que se’n deriven.

 

Obrirà la jornada el president per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Miquel Rey, i tot seguit es donarà pas a les xerrades i taules rodones sobre temes relacionats amb el món del tèxtil: la sostenibilitat aplicada al sector amb la participació de Creafutur, Textile Exchange, MIM Group i Filatures Vera; els teixits d’ús tècnic i els teixits intel·ligents amb Tecnotex Ingenieros, CETEMMSA i KIBUC; quins són els nous perfils professionals més demanats pels sector en la qual intervindran Daleph i Talentiam, i una taula  rodona sobre si s’està produint un retorn de les produccions fetes a l’Àsia i en la qual hi seran presents el Clúster Tèxtil Moda de Catalunya i el Centre tecnològic FITEX, STITCHWAY BCN i TEX 51 i Sita Murt.

 

A més, també s’explicarà el projecte “Una xarxa innovadora per la competitivitat i la inserció” i el Tex4future, el nou portal per a l’empresa tèxtil.

 

La jornada està organitzada per IMPEM amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Diputació de Barcelona, el Fons Social Europeu i la Xarxa ACTE (Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees).

 

 

Una xarxa innovadora per la competitivitat i la inserció

 

El projecte “Una xarxa innovadora per la competitivitat i la inserció” és un projecte de cooperació territorial de ciutats de marcada tradició tèxtil (Badalona, Mataró, Terrassa, Sabadell, Manresa i Igualada) amb la finalitat d’impulsar la millora d’aquest sector.

 

L’objectiu és contribuir a la transformació del model productiu del sector tèxtil-moda mitjançant l’impuls d’accions de treball conjunt que permetran millorar la competitivitat del teixit empresarial, la inserció laboral i la qualitat de l’ocupació. Aquest objectiu general es tradueix en quatre objectius específics:

 

. Consolidar el treball conjunt entre els territoris participants en el projecte

. Ampliar i dinamitzar el portal web Tex4future

. Impulsar noves activitats econòmiques i nova ocupació en el sector

. Generar valor a través de la cooperació públicoprivada.

 

El projecte es va iniciar el maig de 2010 i finalitzarà el 31 de desembre d’aquest any i ha comptat amb un pressupost de 763.320 €, dels quals 534.324 € han estat cofinançats entre el SOC i el Fons Social Europeu.

 

“Una xarxa innovadora per la competitivitat i la inserció” està liderat per Reactivació Badalona SA i té com a socis l’Ajuntament de Terrassa a través de l’empresa municipal Foment de Terrassa, l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, Promoció Econòmica de Sabadell, l’Ajuntament de Manresa, l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona.