Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pompeu Fabra acull un acte sobre com millorar l’èxit educatiu de l’alumnat d’origen immigrat

Escoltar

La Biblioteca Pompeu Fabra acull un acte sobre com millorar l’èxit educatiu de l’alumnat d’origen immigrat

És un acte organitzat per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Bofill

El proper dimecres 2 de novembre, la Biblioteca Pública Pompeu Fabra (Plaça d’Occitània, s/n), acollirà l’acte “Com millorar l’èxit educatiu de l’alumnat d’origen immigrat”, organitzat pel Servei de Nova Ciutadania, Dona i Joventut de l’Ajuntament, l’Institut Municipal d’Educació (IME) i la Fundació Jaume Bofill amb motiu de la presentació del llibre “Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat”.



Aquest és el darrer llibre publicat per la col·lecció Conciutadania Intercultural, que edita la Fundació Bofill, i aborda el problema del fracàs escolar entre els fills de famílies nouvingudes a partir d’investigacions etnogràfiques i l’anàlisi de pràctiques escolars. L’estudi constata la gran influència que tenen les idees, conductes i accions dels professors en les condicions escolars que contribueixen a l’èxit educatiu dels seus alumnes.



L’acte començarà a les 18.30 h i comptarà amb la participació de la directora de l’Institut Municipal d’Educació (IME) Pilar Navarro, el director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín, la sociòloga i antropòloga Beatriz Ballestín, i els dos autors del llibre: Pep Gratacós, professor i tutor de l’aula d’acollida de l’Institut Pere Alsius de Banyoles, i Pilar Ugidos, mestra i directora de l’Escola Miquel Bleach de Barcelona.