La Biblioteca Pompeu Fabra acull un acte sobre com millorar l’èxit educatiu de l’alumnat d’origen immigrat

És un acte organitzat per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Bofill

El proper dimecres 2 de novembre, la Biblioteca Pública Pompeu Fabra (Plaça d’Occitània, s/n), acollirà l’acte “Com millorar l’èxit educatiu de l’alumnat d’origen immigrat”, organitzat pel Servei de Nova Ciutadania, Dona i Joventut de l’Ajuntament, l’Institut Municipal d’Educació (IME) i la Fundació Jaume Bofill amb motiu de la presentació del llibre “Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat”.



Aquest és el darrer llibre publicat per la col·lecció Conciutadania Intercultural, que edita la Fundació Bofill, i aborda el problema del fracàs escolar entre els fills de famílies nouvingudes a partir d’investigacions etnogràfiques i l’anàlisi de pràctiques escolars. L’estudi constata la gran influència que tenen les idees, conductes i accions dels professors en les condicions escolars que contribueixen a l’èxit educatiu dels seus alumnes.



L’acte començarà a les 18.30 h i comptarà amb la participació de la directora de l’Institut Municipal d’Educació (IME) Pilar Navarro, el director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín, la sociòloga i antropòloga Beatriz Ballestín, i els dos autors del llibre: Pep Gratacós, professor i tutor de l’aula d’acollida de l’Institut Pere Alsius de Banyoles, i Pilar Ugidos, mestra i directora de l’Escola Miquel Bleach de Barcelona.