Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa Capell acull avui la projecció del documental “Comprar, llençar, comprar” de Cosima Dannoritzer

Escoltar

La Casa Capell acull avui la projecció del documental “Comprar, llençar, comprar” de Cosima Dannoritzer

Després del visionat del film es farà un col·loqui



Avui dijous 15 de desembre, a les 19 h, tindrà lloc laprojecció-col·loqui “Comprar, llençar, comprar. La història secreta de l'Obsolescència Programada” a la Casa Capell. El col·loqui comptarà amb la presència de Cosima Dannoritzer, la guionista i realitzadora d’aquest documental que recentment ha estat guardonat amb l’Ondas Internacional de televisió.


 

El film, produït per Media 3.14,relata l’escurçament deliberat de la vida d’un producte per incrementar-ne el consum i mostra exemples d’emprenedors amb nous models de negoci que no s’hi basen.

 

El documental, rodat a Catalunya (Barcelona i Mataró), França, Alemanya, els EUA i Ghana, recull testimonis d’una pràctica empresarial que s’ha convertit en la base de l’economia moderna, i mostra les conseqüències mediambientals que se’n deriven – com els enormes abocadors d’“escombraries electròniques” que sorgeixen al voltant de ciutats com Accra. També presenta diversos exemples de l’esperit de resistència que està creixent entre els consumidors.

 

La Casa Capell també acull aquest dissabte 17 de desembre, de 19 a 13 h, el taller “Dissabtes verds a la Casa Capell: Joguines amb materials reaprofitats”. En aquesta activitat, adreçada a un públic familiar, es dissenyaran i elaboraran joguines tot reutilitzant envasos i altres materials de rebuig.

 

Aquesta activitat és gratuïta però les places són limitades. Cal inscriure’s prèviament, ja sigui per telèfon (93 758 24 40), per correu electrònic (casacapell@ajmataro.cat) o bé presencialment (passeig de l’Orfeó Mataroní, 15 – Parc Central).

 

Aquestes dues activitats formen part del programa d’activitats del darrer trimestre de la Casa Capell.