Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Marató de Donació de Sang espera arribar a 300 donants durant el dia d’avui

Escoltar

La Marató de Donació de Sang espera arribar a 300 donants durant el dia d’avui

Per evitar cues es pot reservar llitera per Internet

L’alcalde, Joan Mora, i la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, acompanyats d’altres membres del consistori, han visitat aquest matí el Foment Mataroní amb motiu de la Marató de Donació de Sang que s’hi està celebrant avui de 10 a 20 h.

 

La Marató de Donació de Sang està organitzada pel Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, Creu Roja Mataró i el Foment Mataroní. La iniciativa vol sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants.

 

Els organitzadors esperen arribar a la xifra de 300 donants al final del dia. En la primera hora de funcionament ja s’havien produït una trentena de donacions. L’alcalde, Joan Mora, ha destacat la importància de donar sang de manera habitual i ha emplaçat, especialment els ciutadans que no ho han fet mai abans, a acudir a cites com les d’avui.

 

Per tal d’evitar aglomeracions i facilitar l’organització, aquest any es pot fer la reserva prèvia de llitera a través de l’espai web www.donarsang.gencat.cat.

 

Com és habitual, dins de la Marató s’han organitzat actes paral·lels per emmarcar les donacions en una jornada lúdica. Així, al llarg del dia s’hi sortejaran regals en col·laboració amb diferents establiments comercials i entitats. També hi ha un espai lúdic per a la mainada i un refrigeri per als donants, ofert amb la col·laboració de diferents pastisseries del municipi. De 17 a 20 h s’hi faran tallers per als més petits a càrrec de Creu Roja.