Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Presó de Mataró acull l’obra dels 11 artistes convidats a la nova edició del projecte “CAPS.A”

Escoltar

La Presó de Mataró acull l’obra dels 11 artistes convidats a la nova edició del projecte “CAPS.A”

 


Aquest vespre, a les 20.00 h, l’alcalde, Joan Mora, inaugura a la Presó de Mataró (La Riera, 117) l’exposició “CAPSA.A.11 a la presó”, que mostra les obres artístiques recollides en la nova edició de la revista CAPS.A, creada l’any 1982 pels artistes mataronins J.M.Calleja, Jordi Cuyàs i Jaume Simon.

 

La presó és l’espai de l’exposició i, alhora, l’escenari al voltant del qual giren les propostes dels 11 artistes convidats: Verònica Aguilera, JM Calleja, Jordi Cuyas, Domènec, Santi Erill, Pep Dardanyà, Andrés Galeano, Neil Harbisson&Moon Ribas, Jaume Simon,i Joan Urrios, tots ells vinculats a la ciutat.

 

Els 11 artistes  presenten propostes creatives en diferents àmbits de la creació, com la poesia, la música, el videoart o la fotografia, que conflueixen en la mateixa idea comuna, “CAPS.A a la presó”, i que es podran veure durant el cap de setmana als diversos espais de l’antic recinte penitenciari: el pati, el passadís i les cel·les del primer pis. A més, està previst que en la inauguració d’aquest vespre, Santi Erill faci una performance al pati i en una de les cel·les.

 

L’horari de visita de l’exposició és el següent:

Divendres, 11 de novembre: de 20 a 22.00 h.

Dissabte, 12 de novembre: de 19 a 22.00 h.

Diumenge, 13 de novembre: de 19 a 21.00 h

 

Alhora, totes les obres estan recollides en un llapis de memòria USB, que es guarda en una capsa de cartró quadrada juntament amb un llibret informatiu dels artistes i les obres presentades, ja que CAPS.A. és una “revista objecte” i no una publicació.  

 

Al connectar el llapis USB a l’ordinador o l’aparell reproductor, s’accedeix a un menú que ens guia per cada una de les creacions i ens ofereix, a més, informació sobre la presó de Mataró, obra de l’arquitecte Elies Rogent, construïda el 1853 i declarada “Bé cultural d’interès nacional” per la Generalitat de Catalunya l’any 2001, dins l’apartat de monument històric.

 

Es faran 400 exemplars numerats de la revista CAPS.A 11, que es repartiran de forma gratuïta entre els assistents a l’acte inaugural i es distribuiran per llibreries i botigues especialitzades de museus i centres d’art.

 

“CAPS.A.11 a la presó” és un projecte de CAPS.A. i l’Associació Cultural Pont del Petroli de Badalona, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), el Centre de creació i pensament contemporani de Mataró Can Xalant, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.