Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les novenes Jornades de la Salut i Alimentació promouen els hàbits saludables dins d’un entorn urbà

Escoltar

Les novenes Jornades de la Salut i Alimentació promouen els hàbits saludables dins d’un entorn urbà

Enguany s’abordarà l’alimentació com a plaer sensorial, emocional i intel·lectual

Avui dimecres, 28 de setembre, el regidor de Salut i Consum, Pere Galbany, ha presentat en roda de premsa les novenes Jornades de Salut i Alimentació. Aquesta cita se celebra anualment amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, que el 1979 la Conferència de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació va instaurar el 16 d’octubre. Les Jornades pretenen implicar ciutadans i diferents serveis per promoure uns hàbits saludables, tal com es recull al Pla Municipal de Salut de Mataró.


 

Per commemorar el Dia Mundial de l’Alimentació, els serveis de Salut Pública i de Dona de l’Ajuntament, amb la col·laboració d’altres serveis municipals, organismes i col·lectius de ciutadans, han elaborat un programa d’actes amb tallers, conferències i activitats que tenen com a objectiu conscienciar de la importància de la pràctica d’uns hàbits saludables en el dia a dia. Aquest any, les Jornades donen un pas més i aborden l’alimentació com a plaer sensorial, emocional, intel·lectual i no només com a necessitat fisiològica.

 

El tret de sortida oficial a les Jornades es donarà el 13 d’octubre a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32) a les 19.00 hores i anirà a càrrec del regidor de Salut i Consum, Pere Galbany. Seguidament, tindrà lloc la conferència “El plaer és salut: maneres de menjar per viure bé de debò”, a càrrec del periodista gastronòmic i director de la revista “Cuina”, Josep Sucarrats.

 

Una altra de les cites destacades del programa és la caminada popular pels entorns de Mataró, que un any més organitza Natura, entitat de medi ambient. Durant 3 hores i 30 minuts aproximadament, els participants s’arribaran fins al sot de la Salamandra i els suros d’en Soler. La sortida serà el 16 d’octubre a les 9.00 hores des de la plaça de Puerto Rico (ronda d’Alfons X el Savi cantonada amb la ronda de Miguel de Cervantes). Aquesta activitat pretén conscienciar de la importància de l’activitat física en un estil de vida saludable i demostrar que és possible en un entorn urbà.

 Els més menuts també participen a les Jornades

 

Està demostrat que els hàbits que s’incorporen a la infantesa es mantenen a l’edat adulta. És per això que els més petits també tenen el seu espai en les Jornades. El taller d’esmorzars divertits i saludables els permetrà elaborar i degustar els aliments que componen un esmorzar equilibrat: la fruita fresca i seca, els làctics i els cereals. Aquesta activitat anirà a càrrec de la Cooperativa Artijoc.

 

La biblioteca pública Pompeu Fabra serà un dels escenaris on se celebraran actes relacionats amb la salut i l’alimentació. Els dies 29 de setembre, 6 i 20 d’octubre, aquest espai acollirà el cicle de conferències “L’alimentació en les diferents etapes de la vida”, organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 

En el decurs del mes d’octubre, casals de la gent gran, centres d’atenció primària (CAP) i centres escolars de la ciutat participaran a les Jornades amb activitats a l’entorn de la salut, l’alimentació i l’activitat física.

 

Com d’altres anys, el programa de Mataró Ràdio “Viu la vida dia a dia” oferirà un espai perquè hi participin entitats i serveis implicats en les Jornades. Aquest any, els participants són representants de la Cooperativa Artijoc, el Centre d’Atenció Primària Rocafonda-Palau, l’escola Cor de Maria i el servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Mataró.