Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IMPEM formarà 51 joves aturats a través del programa SUMA'T

Escoltar

L'IMPEM formarà 51 joves aturats a través del programa SUMA'T

Es pretén millorar la seva qualificació professional i facilitar-ne la inserció laboral

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), mitjançant el Servei d’Ocupació Mataró (SOM), ha posat en marxa el programa SUMA’T, que està impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Aquest programa formarà 51 joves d’entre 18 i 24 anys que es trobin en situació d’atur i que no hagin obtingut el Graduat en educació secundària.



L’objectiu que persegueix el projecte és millorar la qualificació professional i facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant la seva participació activa en empreses.


Els joves participants gaudiran al llarg del programa de l’acompanyament d’un tècnic d’ocupació que vetllarà per la definició i consecució dels objectius.



Els àmbits sobre què es desenvolupa el programa són el sector comerç, les instal·lacions elèctriques i el manteniment industrial i l’hostaleria, i en total es duran a terme 388 hores de formació, de les quals 100 estan adreçades a treballar les competències claus i 288 hores més es dedicaran a treballar les competències tècniques.



Un cop finalitzada l’etapa de formació, aquells joves que hagin superat el procés, estarien en disposició d’incorporar-se al mercat laboral. A més, les empreses que contractin algun d’aquest participants obtindrien una subvenció del 70% del Salari Mínim Interprofessional. 



En aquest sentit, el Servei d’Ocupació de l’IMPEM, conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, portarà a terme una sèrie de xerrades amb les empreses del territori per tal d’informar i implicar a les empreses en aquest programa.

 

Les persones interessades en participar-hi poden adreçar-se a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya (OTG), ubicada al carrer de Javier Castaños 59, ja que cal estar-hi prèviament inscrit, o també al Servei d’Ocupació de l’IMPEM- Ocupació jove Plaça d’Espanya,1 Mataró.