Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà la cinquena edició de la Nit de Castells

Escoltar

Mataró acollirà la cinquena edició de la Nit de Castells

La trobada serà el 30 d’abril al TecnoCampus Mataró-Maresme a les 20.30 h

Mataró serà l’escenari, el proper dissabte 30 d’abril, de la cinquena Nit de Castells, un esdeveniment social organitzat per la revista Castells, que reuneix representants de les colles, les institucions, les empreses patrocinadores i els mitjans de comunicació del món casteller. Al llarg de la trobada, que tindrà lloc a les 20.30 h al Centre de congressos del TecnoCampus Mataró-Maresme, es lliuraran els Premis Castells.


 

L’alcalde, Joan Antoni Baron; l’editor de la revista Castells, Jordi Roigé; i el president de la colla castellera Capgrossos de Mataró, Jordi Fornells, han presentat avui en roda de premsa la nova edició de la Nit de Castells que per primera vegada se celebrarà a Mataró.

 

 

Nit de Castells i Premis Castells

 

La Nit de Castells és la cita social d’obertura de la temporada castellera, una trobada que dóna el tret de sortida de la campanya castellera i en la qual es troben els diferents agents de la comunitat castellera.

 

En aquesta edició també es vol commemorar que la UNESCO va incloure, durant la cinquena sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial que va tenir lloc a Nairobi (Kenya) el novembre de 2010, els castells en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La candidatura va ser una iniciativa engegada per la revista durant la primera Nit de Castells.

 

Durant la Nit de Castelles es lliuraran els Premis Castells que convoca la mateixa revista i que s’anuncien en el mateix acte: premi a una iniciativa social a favor del món casteller; premi a una trajectòria castellera; ambaixador casteller i beca a un projecte de difusió del món casteller. El jurat dels premis és el Consell Assessor de la revista, integrat per Josep Bargalló, Jordi Bertran, Eusebi Campdepadrós, Xavier Capdevila, Jordi Caus, Pere Ferrando, Eloi Miralles, Eloi Roca, Jordi Roca, Jordi Roigé, David Ribé, Enric Sucarrats i Santi Terraza.

 

La Nit de Castells està organitzada per la revista Castells, editada per Utopia Global, i patrocinada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, Grup Damm, Aliança i Endesa.

 

L’edició passada, la Nit de Castells es va celebrar a Terrassa i els premiats van ser els següents:

 

. Premi a una trajectòria castellera: Josep Antoni Falcato

. Premi a una iniciativa social: creació de colles castelleres universitàries

. Beca a un projecte de promoció del fet casteller: integració de persones invidents a les colles castelleres

. Premi Ambaixador de castells: Jordi Pujol i Pasqual Maragall.