Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acomiada el Pare Joan Herrero, Fill Adoptiu de Mataró i Creu de Sant Jordi

Escoltar

Mataró acomiada el Pare Joan Herrero, Fill Adoptiu de Mataró i Creu de Sant Jordi

La seva tasca docent la va desenvolupar a l’Escola Pia Santa Anna



El passat dissabte, 8 d’octubre, va morir a l’edat de 81 anys el Pare escolapi Joan Herrero i Manich, Fill Adoptiu de la Ciutat de Mataró i Creu de Sant Jordi.


 

El funeral va tenir lloc ahir dilluns a les 16.00 hores a l’església de Santa Anna. La cerimònia la va oficiar el seu germà, el Pare Agustí Herrero, que va destacar l’estima que tenia el Pare Joan per Mataró i la relació d’amistat i estimació dels mataronins vers a ell pel seu tarannà. També el va definir com un gran patriota.

 

L’església va quedar petita per acollir a tos aquells que li van voler donar l’últim adéu, entre ells, l’alcalde, Joan Mora; la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau; i el diputat al Parlament de Catalunya pel grup parlamentari d’ICV-EUiA, Salvador Milà.

 

Els assistents que no van poder entrar a l’església van seguir la cerimònia des de la Sala d’Actes de l’Escola Pia a través d’un circuit de televisió que va instal·lar l’Ajuntament amb la col·laboració d’m1tv.

 

 

Fill Adoptiu de la Ciutat de Mataró

 

El 27 d’agost del 1998, a la Sala d’Actes de Can Palauet, va tenir lloc l’acte oficial d’atorgament del títol de Fill Adoptiu de la Ciutat de Mataró al Pare Joan Herrero.

 

La concessió es va aprovar en el Ple de juliol del 1998 a instàncies d’un important grup de ciutadans i entitats ciutadanes que així ho van sol·licitar, com a reconeixement de la seva tasca docent portada a terme, amb una especial dedicació a l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.

 

 

Una vida dedicada als necessitats i als infants

 

El Pare Joan Herrero i Manich va néixer a Barcelona el 7 de maig de 1930. Va entrar en el seminari de molt jove i es va incorporar a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró el 8 de setembre de 1952. Va ser ordenat sacerdot el 20 de desembre de 1952 a l'església de Pompeia de Barcelona i va cantar missa l’11 de gener de 1953 a l'Església de Santa Anna de Mataró.

 

Paral·lelament a la seva tasca realitzada a Mataró, entre 1976 i 1982 va dirigir l'Escola Cassà d'Arenys de Mar. Durant sis anys va ser rector de la comunitat de Mataró, de la que també va ser vicerector i director d'ensenyament primari a l'Escola Pia Santa Anna.

 

També és de destacar al llarg de la seva vida, l'atenció als necessitats i als malalts, així com la seva disponibilitat i generositat envers els altres.

 

Així mateix, és de remarcar la seva dedicació als infants, especialment als més petits, col·laborant en la seva educació i formació humana.