Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aprova una moció per la devolució del cànon digital

Escoltar

Mataró aprova una moció per la devolució del cànon digital

El Ple d’ahir, 13 de gener, va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP, el PSC, ERC i ICV-EUiA per la devolució del cànon digital.




El text íntegre de la moció és el següent:

 

“Atès que l’Ajuntament de Mataró ha pagat en concepte de drets d’autor, ja sigui per la Festa Major o per diferents actes festius i culturals, quantitats importants de diners.

 

Atès que, a més, aquest Ajuntament ha adquirit material que estava subjecte al cànon digital.

 

Atès que recentment la Federació Catalana de Municipis ha aprovat una proposta en què es qualifiquen de desproporcionades les taxes que cobra l’SGAE per l’organització d’espectacles lúdico-festius i que s’ha posicionat de forma semblant pel que fa al cobrament de l’esmentat cànon digital.

 

Atès que el Tribunal de justícia de la Unió Europea ha declarat mitjançant la sentència del 21 d’octubre de 2010 que el cànon que s’aplica a l’Estat espanyol a tots els equips de reproducció digital adquirits per empreses, professionals, particulars i administracions públiques, com a compensació al creador per la possible còpia privada, no s’ajusta a la directiva comunitària sobre el tema. 

 

Per tot això, el Ple de l'Ajuntament de Mataró acorda:

 

1. L’Ajuntament de Mataró comptabilitzarà quant ha pagat en concepte de cànon digital des que aquest és vigent, i farà les reclamacions necessàries per recuperar l’import pagat en concepte de cànon digital.


2. L’Ajuntament de Mataró donarà suport informatiu a les entitats de la ciutat que hagin pagat aquest cànon i decideixin recuperar-ne l’import.


3. L’Ajuntament de Mataró instarà al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats de l’Estat la necessitat d’una revisió en profunditat del marc legal del drets d’autor.




Comunicar els presents acords al Ministeri de Cultura, a la Conselleria de Cultura; als grups parlamentaris del Congrés de Diputats i del Parlament de Catalunya; a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis.”