Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró constitueix el nou Ajuntament i nomena Joan Mora com a nou alcalde

Escoltar

Mataró constitueix el nou Ajuntament i nomena Joan Mora com a nou alcalde



Avui dissabte, 11 de juny, ha tingut lloc la celebració del Ple de constitució del nou consistori en el qual s’ha nomenat el nou alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU).


 

L’elecció del nou alcalde-president de l’Ajuntament s’ha realitzat mitjançant la votació, amb una urna, dels candidats presentats pels partits que van obtenir representació en les darreres eleccions municipals del 22 de maig. Joan Mora ha estat escollit alcalde de la ciutat després que en la votació no hi hagi hagut cap candidat amb majoria absoluta de vots, per la qual cosa s’ha proclamat alcalde com a candidat de la llista més votada en les darreres eleccions municipals, d’acord amb el que disposa l’article 196 c. de la Llei Orgànica de Règim Electoral.

 

El nou alcalde investit, Joan Mora, va entrar com a regidor a l’Ajuntament el 2007 i ha estat el president des d’aleshores del grup municipal de CiU. És el quart alcalde democràtic de Mataró.

 

L’alcalde sortint, Joan Antoni Baron (PSC), ha estat al davant de la corporació des de maig de 2004.

 

La presa de possessió de l’alcalde s’ha simbolitzat amb la recepció del bastó del Govern de la ciutat i la imposició d’un banda de color vermell amb l’escut de la ciutat brodat, tal com està estipulat en el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament.

 

Abans de realitzar-se l’elecció de l’alcalde han pres possessió del càrrec els regidors que formaran part del Ple durant aquest mandat arran dels resultats de les últimes eleccions municipals.

 

Els 27 regidors que formaran part dels diferents grups municipals són:

 

. CiU (8): Joan Mora, Joaquim Fernández, Marcel Martínez, Núria Calpe, Montserrat Rodríguez, Pere Galbany, Miquel Rey i Carolina Soler.

 

. PSC-PM (8): Joan Antoni Baron, Consol Prados, Montserrat López, M. Carme Maltas, Francesc Melero, Juan Antonio Ciller, Ivan Pera i Carlos Fernández.

 

. PP (5): José Manuel López, José Luis Calzada, Marco Antonio Fernández, Berta Azpericueta i Flori Torres.

 

. PxC (3): Mónica Lora, Juan Gabriel Ponce i Carlos Fontbona.

 

. ICV-EUiA-E (2): Esteve Martínez i Conxita Calvo.

 

. CUP-PA (1): Xavier Safont-Tria.

 

Tant la presa de possessió dels regidors com l’elecció de l’alcalde han estat conduïts per la Mesa d’Edat, presidida per M. Carme Maltas, el membre de més edat del consistori, i per Mónica Lora, l’edil més jove, i assistida pel secretari general de l’Ajuntament.



 

Notes biogràfiques del nou alcalde

 

Nascut a Arenys de Mar l’any 1963, Joan Mora i Bosch està casat i és pare de dos fills. Va estudiar al Col·legi Cassà d’Arenys de Mar fins els 14 anys, que va anar a estudiar als escolapis de Mataró. De seguida va començar a interessar-se pel món empresarial i les noves tecnologies i tot i que ha treballat des de ben jove, va estudiar administració d'empreses i mai ha deixat de formar-se.

 

Als 16 anys s’inicià en el món laboral i l’any 89 va muntar la seva pròpia empresa, dedicada al desenvolupament de software de gestió i a l’outsourcing de departaments informàtics d’empresa. El seu caràcter emprenedor l’ha portat a ser membre de la junta d’ASEITEC (Associació d’empreses d’informàtica i telemàtica de Catalunya), va ser president de l’Spanish Chapter d’ENTREPRENEURS ORGANIZATION, membre del consell assessor de l’Escola Universitària del Maresme i, finalment, fundador i primer president de GENTIC, (Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la comunicació del Maresme).



 

El primer discurs de l’alcalde

 

Un cop investit, Joan Mora ha realitzat el seu primer discurs com a alcalde de Mataró. El text íntegre del discurs es pot consultar al web municipal.