Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Energia Sostenible inaugura l'edifici industrial que subministrarà refrigeració a equipaments i altres edificis connectats al Tub Verd

Escoltar

Mataró Energia Sostenible inaugura l'edifici industrial que subministrarà refrigeració a equipaments i altres edificis connectats al Tub Verd

Ha costat 1.134.000 € i podrà subministrar 26 milions de kWh d’energia

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presidit la inauguració avui divendres de l’edifici industrial de Mataró Energia Sostenible (MESSA), situat a la carretera de Barcelona, número 92. El nou edifici ha suposat una inversió d’1.134.000 €  i podrà acollir fins a vuit màquines que permetran subministrar, a través de la xarxa Tub Verd, aigua freda per a la climatització d’edificis del sector del front de mar de Mataró.

 


L’acte d’inauguració ha comptat també amb la participació de la presidenta de MESSA i d’Aigües de Mataró, Quiteria Guirao, així com representants de les altres institucions que participen de la companyia: Cristina Guillen, cap de l’àrea d’empreses participades de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i Pedro A. Prieto, cap del departament de domèstic i edificis de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (IDAE).


 



1.412 m2 de noves instal·lacions

 

El nou edifici té una superfície total de 1.412 m2, la major part de la qual, fins a 1.282 m2, està destinada a la part industrial i de producció, maquinàries per refredar aigua i bombes d’impulsió. La resta de l’edifici, 130 m2 s’utilitza com a oficines i una aula de divulgació de 100 m2.

 

 

Subministrament de fins a 26 milions de kWh

 

La instal·lació, així com tot el sistema de canonades que s’ha instal·lat, podrà subministrar en un futur fins a 26 milions de kWh en forma d’aigua freda a 5 i 6 ºC, un cop estiguin en funcionament les vuit màquines. Actualment ja estan treballant dues, de manera que el subministrament potencial actual és d’un 25 %.

 

Des del mes de setembre de 2010 el Tub Verd arriba al Tecnocampus Mataró-Maresme, a 15.000 m2 d’oficines de l’edifici El Rengle de PUMSA i una residència de gent gran. 

 

 

Més sobre el Tub Verd

 

El Tub Verd és una xarxa de distribució d’energia que aprofita les sobrants d’infraestructures ambientals existents a la ciutat i la cogeneració. Aquesta energia s’utilitza per a l’escalfament d’aigua d’ús domèstic i la climatització d’edificis. A causa de la substitució per part del client del consum de combustibles fòssils, com ara el petroli o el gas natural, el sistema innovador del Tub Verd és una solució energètica que respecta el medi ambient i minimitza les emissions de gasos d’efecte hivernacle. L’any 2010 va evitar l’emissió del 54 % de CO2 a l’atmosfera.

 

Actualment hi ha 18 equipaments de la ciutat connectats al Tub Verd.

 

Aquest sistema, conegut com a District Heating és molt popular al nord d’Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat.