Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura el Centre Cívic Cabot i Barba

Escoltar

Mataró inaugura el Centre Cívic Cabot i Barba

L’equipament vol vertebrar la vida ciutadana del Centre-Eixample

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar dissabte 26 de març el nou Centre Cívic Cabot i Barba. L’equipament ocupa la nau de la banda mar de l’antiga fàbrica del mateix nom, al número 5 de la plaça de Miquel Biada.

 

L’edifici ha estat rehabilitat amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

Amb motiu de la inauguració i posada en marxa de l’equipament s’han programat diferents activitats que es duran a terme el proper cap de setmana. El dissabte està previst una cercavila a les 17.00 hores que sortirà des de la Casa de la Palmera i arribarà dins al centre Cívic; a les 18.00 hores tindrà lloc l’acte d’inauguració institucional i a les 19.00 hores es farà una Mostra d’activitats de diferents associacions.

 

Diumenge està previst una jornada de portes obertes a l’equipament, a més de diferents activitats. A les 10.00 hores hi haurà activitats i tallers per als infants, a les 11.00 hores tindrà lloc una xocolatada, a les 11.30 hores hi haurà una sessió de Conta-contes amb Pep Duran i a les 12.00 una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Mataró.

 

 

Un equipament polivalent

 

El nou equipament neix com a centre polivalent amb diverses funcions i usuaris que compartiran espais i infraestructures. L’objectiu és que sigui un espai per fomentar i fer créixer la participació ciutadana a la vida cultural i social de la ciutat.

 

En aquest sentit, el Centre Cívic Cabot i Barba acull:

 

- El Telecentre, que ara estava ubicat al Casal de Joves de la plaça d’Espanya i està gestionat pel Servei de Joventut. A partir de dilluns 28 de març funcionarà en el seu horari habitual, de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 hores, i els dissabtes de 10.00 a 13.00 hores.

 

- El servei Ocup@ció Jove de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM). També funcionarà en el seu horari habitual a partir de dilluns 28 de març, és a dir, de 9.00 a 14.00 hores de dilluns a divendres.

 

- Diferents espais per a entitats. En concret, l’Associació de Veïns de Mataró-Centre compta amb un despatx com a seu social; també hi ha un bar i punt de trobada, 5 espais i un despatx polivalents a disposició de les entitats interessades prèvia sol·licitud, un despatx de direcció de l’equipament i un magatzem.

 

A part de l’Associació de Veïns de Mataró-Centre, una desena d’entitats ja han expressat la seva intenció d’organitzar activitats en l’equipament. A més dels espais comuns, les entitats que ho sol·licitin tenen a la seva disposició armariets per guardar material (n’hi ha 30).

 

 

 

La rehabilitació d’un edifici catalogat

 

La nau que acull el Centre Cívic forma part del conjunt d’edificis de l’antiga fàbrica de Cabot i Barba, dedicada al gènere de punt, que estan catalogats dins del Pla Especial del Patrimoni de Mataró del 1999. L’edifici, de finals del segle XIX, té forma rectangular i consta de planta baixa, una planta pis, una planta sotacoberta situada a les golfes i coberta a dues aigües.

 

La rehabilitació s’ha dut a terme a partir de la imatge original de l’edifici.

 

Les obres han suposat l’enderroc dels paviments, estructures metàl·liques, fusteries interiors i exteriors. S’ha substituït el tancament de coberta i la coberta per garantir l’estanquitat, augmentar l’aïllament tèrmic i millorar-ne l’aspecte, i s’han netejat i restaurat les façanes per millorar la imatge exterior de l’edifici i eliminar humitats, esquerdes i fissures.

 

També s’ha instal·lat una nova xarxa d’evacuació d’aigües, s’ha construït una nova escala i un ascensor, i s’han col·locat els nous paviments, de pedra artificial a la planta baixa i de parquet al primer pis. Per últim, s’ha instal·lat un sistema contraincendis i s’ha refet la instal·lació elèctrica; s’ha col·locat la nova fusteria exterior, d’alumini, i la interior principalment de fusta.

 

A part de les obres a l’interior de l’edifici, l’Ajuntament també ha urbanitzat el seu entorn. L’actuació ha contemplat la millora del clavegueram, la pavimentació, la plantació d’arbres Tipuana, papereres i l’enllumenat.

 

L’empresa Dentell, SL ha estat l’adjudicatària de les obres. El cost global de la intervenció ha estat d’1.555.102 € (IVA inclòs), que inclou l’execució de les obres, les despeses de redacció del projecte, la direcció d’obra i el mobiliari.