Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró recorda Lluís Companys amb un acte acadèmic institucional en el 71è aniversari de la seva mort

Escoltar

Mataró recorda Lluís Companys amb un acte acadèmic institucional en el 71è aniversari de la seva mort

Unes 50 persones assisteixen a la xerrada de l’advocat i historiador Josep Cruanyes



L’alcalde, Joan Mora, i el president d’Òmnium Cultural de Mataró, Antoni Pous, van presidir ahir dijous l’acte acadèmic institucional per commemorar el 71è aniversari de la mort de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys, que va tenir lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament. En el transcurs de l’acte, al qual van assistir prop de 50 persones, l’advocat i historiador Josep Cruanyes i Tor va oferir la conferència “El procés al President Lluís Companys. Un crim d’estat, 71 anys després.”




Josep Cruanyes va fer un repàs dels detalls jurídics del procés a què va ser sotmès l’expresident de la Generalitat, posant de manifest les incongruències i els errors comesos.



També va reivindicar la revisió del procés a Companys i va instar el Govern de la Generalitat a demanar la reparació del greuge contra l’expresident i la resta de víctimes dels processos durant el franquisme.

 

Per la seva banda, l’alcalde va demanar als catalans “que siguin allò que vulguin ser” i va cloure l’acte citant les paraules de Lluís Companys “Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer”.

 

L’acte s’emmarcava en el programa “Mataró recorda Lluís Companys”, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Mataró i Òmnium Cultural de Mataró. Els actes commemoratius finalitzen demà dissabte a les 12 h amb l’ofrena floral davant el monument que porta el seu nom.