Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 400 persones segueixen les activitats programades a les 48 Hores Open Puig i Cadafalch

Escoltar

Més de 400 persones segueixen les activitats programades a les 48 Hores Open Puig i Cadafalch

El Convent de les Caputxines ha rebut un centenar de visitants



Més de 400 persones han participat en el conjunt d’actes programats a les 48 hores Open Puig i Cadafalch, que s’han celebrat el cap de setmana del 7, 8 i 9 d’octubre. Aquesta iniciativa ha estat una proposta nova d’aquest any que ha complementat la 12a edició del Premi Puig i Cadafalch i la 3a Mostra d’Arquitectura del Maresme (l’antiga Triennal d’Arquitectura del Maresme) amb l’objectiu també de reivindicar la figura de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch en la seva vessant més polifacètica.


Durant un cap de setmana, Mataró ha ensenyat de forma gratuïta la riquesa arquitectònica i patrimonial de la ciutat d’una forma extraordinària. Un dels espais que ha rebut més afluència de públic ha estat el claustre del Convent de clausura de les Caputxines, amb un centenar de visitants.

 

El programa d’activitats es va iniciar divendres amb una conferència sobre l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch a la Casa Coll i Regàs. També s’han inclòs dins el programa diferents visites guiades: al claustre del Convent de Sant Josep, al Col·legi Valldemia, al claustre de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, i al Cementiri dels Caputxins, a més de una passejada per algunes de les obres presentades al Premi Puig i Cadafalch d’enguany acompanyats dels arquitectes autors dels projectes així com les portes obertes a la Casa Coll i Regàs.

 

La celebració de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’historiadors, arquitectes i 10 entitats ciutadanes (Monges Caputxines del Monestir Nostra Senyora de l’Assumpció, Missioneres Immaculada Concepció, Fundació Caixa Laietana, Antics Alumnes Maristes Valldemia del Col·legi Maristes Valldemia, Cementiris Metropolitans, Museu Arxiu de Santa Maria, Grup d’Història del Casal, Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Consorci Sanitari del Maresme i la Federació d’Associacions Veïnals de Mataró). 

 

 

Exposició, votació i lliurament de premis

 

La celebració del Premi Puig i Cadafalch d’enguany continua amb l’obertura de l’exposició dels treballs finalistes aquest divendres, 14 d’octubre, al claustre de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena (fins al 13 de novembre). Els ciutadans també poden triar la millor obra de l’àmbit de Mataró, que rebrà el Premi Puig i Cadafalch d’opinió, en votació popular a través del web municipal www.mataro.cat (del 14 al 25 d’octubre).

 

El veredicte del jurat, que serà conjunt per a les diferents categories de la Mostra d’Arquitectura del Maresme i el Premi Puig i Cadafalch, així com el resultat del Premi Puig i Cadafalch d’opinió, es donarà a conèixer el 28 d’octubre a les 20.00 hores a la capella de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. En el transcurs de l’acte el catedràtic de fotografia de la Facultat de Belles Arts, Manolo Laguillo, pronunciarà una conferència. L’acte finalitzarà amb el lliurament dels guardons als guanyadors de l’edició d’aquest any.