Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Onze escoles de Mataró s’apropen a la ciència al TecnoCampus Mataró-Maresme amb el projecte Fem.Talent

Escoltar

Onze escoles de Mataró s’apropen a la ciència al TecnoCampus Mataró-Maresme amb el projecte Fem.Talent

Gairebé 600 alumnes d’onze centres de primària de Mataró participen des d’avui en el projecte Fem.Talent, que impulsa la Generalitat a través de la Xarxa de Parc Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT). El parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme és l’escenari d’aquests tallers, adreçats a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys. El programa vol fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre nens i nenes dels centres educatius de primària sensibilitzant-los en els valors de la creativitat mitjançant una experiència d'aprenentatge atractiva i de valor.


La iniciativa Fem.Talent ha arrencat avui amb un taller de robòtica en el qual han participat alumnes dels centres Camí del Mig i Antonio Machado. Des d’avui i fins al 13 de desembre, un total de 573 estudiants d’onze escoles de Mataró passaran pel TecnoCampus Mataró-Maresme per participar en tallers que també persegueixen l’objectiu de solucionar la masculinització de determinades carreres tècniques fomentant les vocacions científiques entre les nenes. Abans de cada taller, es projecta un vídeo on una científica catalana rellevant explica els motius pels quals es va decantar per una carrera científica.

 

El president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, que ha assistit avui al primer dels tallers de Fem.Talent organitzats al TecnoCampus Mataró-Maresme, ha explicat que iniciatives com aquesta són molt positives perquè acosten la ciència als més joves i poden contribuir a fer que “hi hagi més igualtat de gènere en les carreres tècniques, on hi ha molts més nois que noies”.

 

La iniciativa Fem.Talent s’ha organitzat al parc TecnoCampus Mataró-Maresme pel fet de ser membre de l’XPCAT, que durà el projecte a altres parc tecnològics i científics del país.  La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha participat en la difusió entre les escoles de Mataró del projecte, que ha tingut una excel·lent acollida. Fem.Talent té el suport del Departament d’Empresa i Ocupació i el Servei d’Ocupació de Catalunya i està cofinançat pel Fons Social Europeu.