Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 18.000 alumnes inicien el curs escolar

Escoltar

Prop de 18.000 alumnes inicien el curs escolar

Quatre escoles públiques mantenen la sisena hora lectiva



L’alcalde, Joan Mora, ha presentat avui en roda de premsa les novetats i les dades d’inici de curs 2011-2012 a Mataró. L’ha acompanyat la nova directora de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Pilar Navarro.




La principal novetat d’aquest any és la reducció del nombre d’hores lectives a la majoria dels centres educatius públics. Així, els horaris, amb caràcter general, seran de 9 a 12.30 h i de 15 a 16.30 h, amb l’excepció dels centres Germanes Bertomeu, Rocafonda, Tomás Viñas i Torre Llauder, que mantindran l’anomenada sisena hora.


 

Una altra novetat destacable és el trasllat de les activitats del Centre d’Educació Especial l’Arboç al nou edifici construït a Vallveric.





Calendari




Avui han començat a anar a classe 17.822 estudiants: 9.101 alumnes de centres públics i 8.721 alumnes de centres concertats.



Abans del 19 de setembre hauran començat també els estudiants de la resta de modalitats educatives, incloses les de règim especial, de les Escoles Oficials d’Idiomes i dels Centres de Formació d’Adults.

 

Els nens i nenes de les 9 escoles bressol municipals ja van iniciar el curs el passat dia 8 i les llars d’infants privades també ho estan fent dins aquests primers dies de setembre.

  



Educació infantil de 1r cicle



Les escoles bressol municipals han ofert 959 places de les quals s’han cobert 915.



Van quedar en llista d’espera 248 sol·licituds, així que ara s’ha obert el termini per tornar a ofertar les 44 places lliures que han quedat en total a diferents centres i en diferents nivells d’edats (21 a l’EB Rocafonda, 8 a l’EB La Llàntia, 6 a l’EB Els Garrofers, 5 a l’EB Cerdanyola, 2 a l’EB La Riereta i 2 a l’EB Els Menuts)

 



Educació infantil de 2n cicle i Educació primària

 

Al segon cicle d’Educació infantil i primària hi ha inscrits 12.591 alumnes de 3 a 12 anys, 9.101 en centres públics i 8.721 en centres concertats.

 

Respecte al curs passat, per necessitats d’escolarització s’han fet modificacions de grups a les següents escoles:

 

La Llàntia: 1 grup més de P3

Maria Mercè Marçal: 1 grup més de P3

Camí del Mig: 1 grup més de P3 i un grup més de 1r de primària

Montserrat Solà: 1 grup més de P3. Aquest centre escolaritza també l’alumnat procedent de l’escola Menéndez y Pelayo que va tancar el curs passat.

 

Això significa 1 grup més de tercer, un grup més de quart, un grup més de cinquè i un grup més de sisè de primària.



Valldemia: 1 grup més de P3

Escola Pia: 1 grup més de P3

Sant Josep: 1 grup més de P3

 

Com a resultat el total de línies de P3 que hi haurà disponibles el present curs serà de 66.

 

A més, el departament d’ensenyament ha fet obres d’adequació a les noves necessitats ocasionades per l’augment de grups a les escoles La Llàntia, Maria Mercè Marçal, Camí del Mig i Montserrat Solà.

 

Pel que fa a l’Escola Marta Mata, durant el present curs 2011-2012, continuarà funcionant dins l’escola Antonio Machado. Per tal d’atendre l’augment de grups que això representa, s’han fet obres consistents en habilitar 4 espais nous.

 

Altres actuacions a nivell de manteniment han estat el mur de l’escola Tomás Viñas, la cuina de l’escola Angeleta Ferrer, així com actuacions menors en diferents centres de la ciutat.

 

 

Educació secundària obligatòria i postobligatòria

 

Els estudiants d’Educació secundària obligatòria seran 5.231. 



Encara manca per saber la xifra exacta d’estudiants matriculats en cursos de Batxillerat, Formació Professional específica, i en cicles de grau mig, així com en cicles de grau superior.

 

Pel que fa als cicles formatius de grau mig, l’Institut Miquel Biada ha implantat un nou cicle de grau mitjà de manteniment de vaixells d’esbarjo i serveis portuaris que tindrà una durada de dos cursos. A més , aquest centre ha rebut la certificació de qualitat ISO 9001:2008.

 

D’altra banda l’Institut Puig i Cadafalch ofereix per primer cop el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Perruqueria i s’amplia la durada dels  Cicles Formatius (d’1 a 2 anys) de Grau Mitjà de Gestió  Administrativa que s’oferten a Biada, Thos i Codina, Santa Anna i Freta Administrativa.

 

 

Programes de qualificació professional inicial

 

Els Programes de qualificació professional inicial (PQPI) disposen de 218 places amb la principal novetat del Programa d’auxiliar de manteniment i carrosseria de vehicles que s’impartirà al Centre Salesians Sant Jordi.

 

 

Centres de Formació de persones adultes

 

La formació per a adults a la ciutat oferta 2.400 places.



En aquest segment educatiu s’amplia l'oferta de l’escola d’adults Can Noè, en horari de matins: amb un grup de preparació per a les proves d’accés al cicle formatiu de grau mitjà, i 2 grups (1r i 2n) de Graduat en Educació Secundària.

 



Escola Municipal de Música de Mataró

 

Pel que fa a l’Escola Municipal de Música de Mataró inicia les classes el proper dia 19 de setembre, i compta enguany amb 820 alumnes matriculats.

 

Com a novetat d’aquest curs destaca la incorporació dels instruments de vent metall a la seu de Rocafonda, on s’imparteixen els instruments de la Banda.

 

El trasllat de les classes dels instruments de música tradicional de l’Antonio Machado a l’escola Anxaneta.

 

I l’ampliació de l’oferta educativa complementària amb assignatures de llenguatge musical, harmonia, consciència auditiva, improvisació i el programa específic de preparació de les proves d’accés al Grau Superior de música

 

A més aquesta curs es posa en funcionament l’Orquestra 4cordes, com a continuació del projecte desenvolupat a l’escola Germanes Bertomeu els dos darrers anys. Per a nens i nenes majors de 10 anys, amb o sense coneixements instrumentals.

 



Centre de Formació Permanent Tres Roques

 

També inicia els seus cursos i tallers trimestrals el Centre de Formació Permanent Tres Roques. Amb més de 800 places per als 74 cursos i tallers de què disposa. A més es programen 3 exposicions i d’altres activitats com les tertúlies amb escriptors. Les inscripcions es poden fer de l’1 al 15 de setembre.