Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres Roques proposa 75 cursos i tallers per al tercer trimestre de 2010-2011

Escoltar

Tres Roques proposa 75 cursos i tallers per al tercer trimestre de 2010-2011

Una tercera part de l’oferta són noves propostes

El programa de cursos i tallers de Tres Roques Centre de Formació Permanent per al tercer trimestre del curs 2010-2011 inclou 75 propostes, una tercera part de les quals s’ofereix per primera vegada. Les inscripcions als cursos i tallers està oberta fins dijous 24 de març.

 

El programa divideix les diferents propostes segons la seva temàtica: humanitats i ciències socials; ciència, natura i medi ambient; expressió; recursos; i salut i creixement personal.

 

Entre les noves propostes figuren, en l’àmbit de les humanitats i les ciències socials, els cursos “T’agrada el jazz? Aprèn a escoltar-lo”, impartit per Ivó Oller amb la col·laboració de Big Sam Hal·ler Quartet Jazz i l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM), i “Músiques tradicionals del món”, a càrrec de Maria Salicrú. També la proposta “Aproximació a la Col·lecció Bassat”, en col·laboració amb la Fundació Lluís Bassat i l’Associació Sant Lluc per l’Art (la primera sessió es farà a Tres Roques i les altres tres a la nau Gaudí), i el taller “Convulsió al món àrab” a càrrec de Felip Masó, Amir Hamed i David Rull.

 

En l’àmbit de ciència, natura i medi ambient destaca el curs “Macro: fotografia d’aproximació a la natura”, impartir per Albert Masó. En l’àmbit de l’expressió, entre altres novetats, s’ofereixen els cursos “Iniciació a l’il·lusionisme. L’art de l’engany honest”, amb Enric Magoo, i  “L’art i les tècniques del paper”, amb Yukiko Murata.

 

En l’apartat de recursos hi ha noves propostes com un curs de “Bricolatge domèstic” a càrrec de Jesús Ortiz, o un altre de “Joomla: curs de gestió de continguts web”, impartit per Alberto Nieto. Per últim, pel que fa les propostes de salut i creixement personal hi ha nous cursos de cuina, per exemple un de “Cuina dels cinc continents” a càrrec de Gonzalo Martínez, un altre sobre “Melmelades casolanes: un rebost suggerent”, impartit per Núria Duran, o un altre sobre “Pa i dolços artesans” a càrrec de Mireia Sans.

 

 

Cicle de conferències d’escriptors

 

En l’apartat de novetats també destaca el primer cicle de conferències d’escriptores i escriptors mataronins “El dissabte fem un vermut amb...”. Està organitzat per Planeta lletra, grup de treball del taller d’escriptura creativa de Tres Roques. Care Santos, Lola Casas i Guillem Sánchez seran els convidats dels mesos d’abril, maig i juny respectivament.

 

 

Les exposicions

 

A més dels cursos, tallers i conferències, Tres Roques també programa per aquest trimestre dues exposicions que es veuran a la Sala d’actes. Es tracta de “Retrat de Cerdanyola”, que mostra el resultat del treball fet pels alumnes del curs de segon nivell de fotografia que s’ha impartit al primer trimestre de 2010-2011. La mostra es veurà de l’11 d’abril al 29 de maig.

 

La segona exposició és “Els sons visibles”, una exposició fotogràfica accessible que s’emmarca en el projecte “Música a l’abast” que fomenta la igualtat d’oportunitats en les arts. Es tracta de 28 imatges d’Ariadna Trias acompanyades de textos de Màrius Serra. Es podrà veure del 2 de juny al 2 de juliol.

 

Per programar l’oferta del nou trimestre, Tres Roques ha comptat amb la col·laboració d’altres serveis municipals i entitats ciutadanes.

 

 

Inscripcions

 

Les places són limitades en totes les activitats, i en cas que la demanda superi l’oferta s’adjudicaran per sorteig. Les inscripcions es poden formalitzar:

 

-  De manera presencial a l’Institut Municipal d’Educació (baixada de les Figueretes, 1, 2n), a Tres Roques (plaça del Canigó, 7) a les oficines d’atenció ciutadana i als centres cívics.

-  A través del programa d’inscripcions online del web municipal.

-  Per correu electrònic a tresroques@ajmataro.cat, després d’haver omplert el full d’inscripció que es pot descarregar al web municipal.