Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un concurs de tasts d’aigües per a les Jornades Científiques de Mataró

Escoltar

Un concurs de tasts d’aigües per a les Jornades Científiques de Mataró

Aigües de Mataró col·labora a La fira de la Química i amb una conferència

Aigües de Mataró col·labora a la vuitena edició de les Jornades Científiques mitjançant un concurs de tasts d’aigües de diferent procedència, dins de La fira de la Química, que té lloc aquest dissabte 2 d’abril a la plaça de Santa Anna de Mataró, de 18 a 20 hores. L’objectiu és que els assistents, majoritàriament estudiants de 2on de batxillerat, puguin distingir les diferents propietats de l’aigua segons el seu origen.

 

Així, es farà un tast d’aigua a partir d’unes mostres entre las quals els assistents hauran de descobrir quina és l’aigua de l’aixeta de Mataró. D’entre els encertants de les tres categories establertes, es sortejaran 3 vals regal a consumir a la llibreria Robafaves.

 

 

Una aproximació als comptadors electrònics

 

L'alcalde, Joan Antoni Baron, té previst donar aquesta tarda el tret de sortida a les VIII Jornades Científiques a la Sala de Graus de TecnoCampus Mataró-Maresme (17 hores), on tindrà lloc la conferència “Racionalitzar el consum d’aigua mitjançant els comptadors electrònics”, a càrrec de Pere Buscà, Director d’Atenció al client d’Aigües de Mataró.

 

La conferència girarà entorn dels nous avantatges dels comptadors electrònics, doncs permeten una millora de l’eficiència de la xarxa, contribueixen a minimitzar les pèrdues d’aigua i ajuden a racionalitzar-ne el consum, ja que permet fer un seguiment precís dels hàbits de consum.

 

 

VI Premi Montse Solà per a Joves Naturalistes

 

Les VIII Jornades Científiques inclouen altres activitats, com la celebració, també dissabte, de la 3a Gimcana científica. Les jornades conclouran el proper 13 d’abril amb l’anunci del guanyador del VI Premi Montse Solà, a partir de 25 treballs de recerca que s’han dut a terme a diversos instituts de Mataró. L’acte inclourà la conferència “L’aire i el canvi climàtic, què hi podem fer?”, a càrrec de Francesc Mauri, geògraf i presentador de la informació del temps a TV3 i un concert a càrrec d’alumnes de l’Institut Damià Campeny.

 

Les Jornades Científiques, que enguany arriben a la seva vuitena edició, estan organitzades pel Grup de treball "Els treballs de recerca" del Pla de Formació de Zona de Mataró, l’Institut Municipal d’Educació de Mataró i el Centre de Recursos Pedagògics de Mataró.