Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

30 actors enclotats a la platja de Mataró donen forma a l’espectacle poètic “Parla’m de la mar”

Escoltar

30 actors enclotats a la platja de Mataró donen forma a l’espectacle poètic “Parla’m de la mar”

És un muntatge de teatre de Josep Rodri amb textos de poetes catalans

El director de teatre mataroní, Josep Rodri, planteja una nova proposta teatral transgressora amb la seva creació “Parla’m de la mar”. El nou espectacle de Rodri es representarà a la platja de Mataró, el 13 i 14 de juliol, i els seus protagonistes seran 30 actors de la Sala Cabanyes i de l’Aula de Teatre de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) que, enterrats a la sorra, recitaran textos dels poetes més importants de la literatura catalana: Verdaguer, Sagarra, Espriu, Martí i Pol, Margarit, Casasses, Foix i Guimerà, al costat de mestres de la literatura universal com Baudelaire i Kavafis.


 

La proposta escènica de Josep Rodri segueix la línia d’un altre espectacle del director mataroní, “Morir a Bagdad” (2003), que va impactar per la seva originalitat.Al “Parla’m de la mar”, Rodri convida l’espectador a passejar lliurement per la platja mentre escolta, quasi a cau d’orella, els poemes i músiques que més li interessin.Els actors, enclotats dins la sorra, aniran recitant els textos en fragments de 3 a 5 minuts, ininterrompudament.

 

“Parla’m de la mar” es podrà veure els dies 13 i 14 de juliol a les 22 h a la platja del Varador (darrera del Centre Natació Mataró). En el fons, es tracta d’un homenatge a la mar, font d’inspiració de músics, escriptors i artistes de tota mena. La música juga un paper important en aquesta producció a través de peces de Brassens, Raimon, Sílvia Pérez Cruz, Mercedes Sosa, Britten i Wagner, entre d’altres.

 

L’entrada a “Parla’m de la mar” és lliure.