Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord històric per a la reobertura del Pati del Cafè Nou

Escoltar

Acord històric per a la reobertura del Pati del Cafè Nou

L’Ajuntament, el Patronat Sagrada Família, el Cercle Catòlic i la Unió de Cooperadors signen un conveni per a cessió de l’espai a la ciutat

L’Ajuntament, el Patronat Sagrada Família, el Centre Catòlic i la Unió de Cooperadors van signar ahir un conveni per a la cessió dels espais del Pati del Cafè Nou a la ciutat.


 

L’objectiu de l’acord és que aquest espai, situat a la Muralla de la Presó, pugui estar obert al públic per a gaudi dels ciutadans mentre no hi hagi una decisió sobre com efectuar el desplegament urbanístic del sector (PEMU 03 i PEMU 04).

 

L’alcalde i president de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, Joan Mora; el president del Patronat Sagrada Família, Joaquim Llorens; el president del Centre Catòlic, Antoni Blanch, i la presidenta de la Unió de Cooperadors de Mataró, Anna Huertos, van signar el conveni en un acte celebrat al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

 

El Patronat Sagrada Família-Centre Catòlic, que és el titular registral de la finca, cedeix l’espai a l’Ajuntament, que es compromet a obrir-lo en un termini màxim de 12 mesos.

 

El projecte d’actuació per a l’adequació de l’espai haurà de ser consensuat per totes les parts i consistirà en l’agençament provisional del pati, la neteja i eliminació de les edificacions menors, la retirada de les uralites i el reforçament de les parets dels veïns de l’entorn, en especial les del carrer de Massevà. Una vegada feta aquesta primera intervenció d’agençament es procedirà al seu tancament perimetral, fixant-se un horari de 9 h a 20 h d’obertura pública.

 

Pel que fa a l’immoble del Cafè Nou, la Unió de Cooperadors de Mataró es compromet a la seva desocupació en el termini màxim de 3 mesos, cercant solucions amb l’Ajuntament perquè les activitats que fins ara s’hi estaven desenvolupant es puguin fer un altre indret. Un cop desallotjat, l’Ajuntament adoptarà mesures per al tancament provisional de l’edifici, i per poder permetre la posterior recuperació ciutadana.

 

Les despeses periòdiques de neteja i sanejament general de l’espai, així com la instal·lació d’elements necessaris per al seu ús públic aniran a càrrec de l’Ajuntament, així com les assegurances, impostos i despeses energètiques (llum, aigua).

 

A banda de l’ús general de la ciutadania, mentre no es desenvolupa urbanísticament el sector, l’Ajuntament autoritzarà l’espai per a la realització d’activitats específiques (actuacions, concerts...)

 

Les entitats signants podran utilitzar en qualsevol horari l’espai del pati per a activitats puntuals, comunicant-ho prèviament per tal que l’Ajuntament pugui coordinar la confluència d’activitats.

 

Per últim, les parts signants estableixen un calendari de treball conjunt i, complementàriament, l’Ajuntament es compromet a posar en marxa el pla d’ordenació dels solars afectats pels PEMU 03 i PEMU 04 en el termini màxim de dos anys i mig.

 

Donat que és coneguda la voluntat de l’Ajuntament d’adquirir l’immoble del Cafè Nou com a equipament de caràcter ciutadà, s’acorda també permutar l’edifici amb l’actual titular registral per un altre de valoració similar en el mercat immobiliari i/o per obres de rehabilitació i millora a l’edifici que té el Patronat Sagrada Família-Cercle Catòlic a La Riera, 110-120 (Sala Cabanyes).