Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de 15 escoles i instituts reben els diplomes dels projectes d’Aprenentatge Servei que han fet durant el 2012

Escoltar

Alumnes de 15 escoles i instituts reben els diplomes dels projectes d’Aprenentatge Servei que han fet durant el 2012



El president de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Pere Galbany, i la presidenta de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Olga Ortiz, han lliurat aquest matí els diplomes als participants en els projectes d’Aprenentatge Servei 2012.




L’acte, que ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament, és un reconeixement a la tasca realitzada pels estudiants de 15 centres docents i també als membres de 19 entitats que han participat en aquesta metodologia d’aprenentatge en la qual els alumnes es formen treballant sobre necessitats reals d’associacions de la ciutat.



En l’edició 2012 dels projectes Aprenentatge Servei, que promou l’Institut Municipal d’Educació amb la col·laboració especial de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, han participat alumnes de secundària de 4 centres públics i alumnes de primària 5 escoles públiques i 6 centres concertats.

 

En total s’han realitzat 19 projectes i hi han participat 19 entitats.

 

 

Xerrada i presentació de dos dels projectes

 

La pedagoga Laura Campo, membre del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei, ha ofert una xerrada als assistents sobre l’Aprenentatge Servei com a eina de transformació social i ha recomanat la lectura del llibre “El zoo d’en Pitus”, de Sebastià Sorribas, un exemple de com els joves són capaços de canviar la realitat treballant en xarxa.

 

Durant l’acte s’han presentat públicament dos dels projectes desenvolupats aquest any:

 

Dos alumnes de l’institut Alexandre Satorras s’han encarregat d’explicar el taller amb el qual van ensenyar a treure millor rendiment dels telèfons mòbils a avis del Casal de la Gent Gran Jaume Terradas i un dels beneficiaris ha explicat tot el que va poder aprendre dels joves.

           

Un alumne de l’escola Maristes Valldemia ha tingut també l’ocasió de presentar, juntament amb una representant del Banc de Sang i de Teixits de Creu Roja, en què va consistir i com es va desenvolupar la campanya de donació de sang en la que van participar.