Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Antoni Abat parla a Mataró de la impossibilitat d’encaix de Catalunya en la Constitució

Escoltar

Antoni Abat parla a Mataró de la impossibilitat d’encaix de Catalunya en la Constitució

El professor de Dret protagonitza el dia 11 l’acte institucional del Dia de la Constitució

L’advocat i professor de Dret Constitucional Antoni Abat i Ninet protagonitzarà el proper dimarts, 11 de desembre, l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament amb motiu del Dia de la Constitució. Abat i Ninet pronunciarà la conferència “La impossibilitat de l’encaix de Catalunya en el text constitucional. Dos cents anys d’història ho demostren”, a les 20h al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48. Mataró).

 

L’acte estarà presidit per l’alcalde, Joan Mora. La conferència es podrà seguir en directe des del web municipal.

 

Antoni Abat i Ninet es va llicenciar en Dret per la Universitat de Girona el 2001 i es va doctorar per la Universitat de Barcelona el 2007. Actualment és professor de Dret Constitucional a ESADE.

 

Entre 2002 i 2005 ha exercit l’advocacia al gabinet jurídic alemany Göhmann Wrede Haas Kappus & Hartmann. Abans d’incorporar-se al Claustre d’ESADE al 2011 va obtenir del Ministeri de Ciència i Innovació la competitiva beca Juan de la Cierva de recerca; va impartir classes de dret constitucional comparat i de constitucionalisme antic a la State University de Nova York i a la Lincoln Law School de San José, i fou professor visitant a la Stanford University Law School.

 

Els seus interessos de recerca inclouen els fonaments teòrics de les constitucions, les relacions entre constitució, constitucionalisme i democràcia, i el constitucionalisme econòmic global. Algunes de les seves publicacions han aparegut en revistes jurídiques generals i especialitzades dels Estats Units i d’Europa, com ara l’American Journal of Comparative Law (2011), el Vienna Journal of International Constitutional Law (2010), Ratio Juris (2009), Philosophia (2009), Constitutional Forum (2008) i la International Review of Constitutionalism (2008). El professor Abat també és autor d’alguns capítols de llibres (“Springer Verlag”, 2010) i està a punt de publicar als Estats Units el seu últim llibre “Constitutional Violence”.