Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Col·legi Cor de Maria de Mataró rep la Medalla de la Ciutat

Escoltar

El Col·legi Cor de Maria de Mataró rep la Medalla de la Ciutat

El centre va complir 150 anys de la seva creació al novembre



L’alcalde, Joan Mora, va fer entrega ahir a la tarda de la Medalla de la Ciutat al Col·legi Cor de Maria de Mataró, en un acte que va omplir el Saló de Sessions de l’Ajuntament. L’atorgament de la distinció va ser aprovat al gener pel Ple, amb motiu del 150è aniversari de presència del col·legi a la ciutat –celebrat el 19 de novembre– i en reconeixement a la seva llarga i intensa tasca educativa.

 

L’abril de 2011 es va iniciar l’expedient administratiu per a la concessió de la Medalla a instàncies de la sol·licitud presentada per la presidenta de l’AMPA Cor de Maria i tal com regula el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Mataró.

 

L’acte institucional celebrat ahir es va iniciar amb la lectura de l’informe tècnic i de l’acord plenari a càrrec de Núria Calpe, segona tinenta d’alcalde i instructora de l’expedient. A continuació, la presidenta de l’AMPA Cor de Maria, Imma Pascual, va exposar els motius que havien impulsat l’entitat a sol·licitar la distinció. “Hem volgut que es reconegui la tasca desenvolupada per totes les persones, tant religioses com laiques, que han aconseguit mantenir i continuar el tarannà inicial de les primeres missioneres a la nostra ciutat”, va apuntar.

 

Seguidament, M. Antònia Pujadas, professora d’ESO i primera directora seglar del col·legi, va glossar els 150 anys del centre educatiu, que des dels seus inicis ha promogut “la formació integral dels seus alumnes d’acord amb una concepció cristiana i un caràcter acollidor, familiar i tendre”. Malgrat la seva llarga història, però, el Cor de Maria “no és només passat i tradició” sinó que “és una escola viva que s’adapta contínuament al món actual trepidant, gràcies al seu equip humà, il·lusionat i motivat”, segons M. Antònia Pujadas.

 

L’acte va continuar amb l’entrega de la Medalla de la Ciutat a la superiora provincial de les Missioneres Cor de Maria, Magdalena Codony, per part de l’alcalde. Magdalena Codony va agrair a l’Ajuntament la distinció, i a l’AMPA de l’escola haver impulsat la proposta. “És un honor poder manifestar que la nostra feina és reconeguda”, va apuntar.

 

Per últim, va tancar l’acte l’alcalde, Joan Mora, que va destacar la capacitat d’adaptació de l’escola als diferents moments històrics i pedagògics que ha viscut des de la seva fundació. L’alcalde va esperonar la comunitat educativa a seguir treballant i esforçant-se per “formar persones de bé”.

 

 

150 anys d’història

 

La congregació religiosa de les Missioneres del Cor de Maria la va fundar el 1848 el prevere olotí Joaquim Masmitjà i de Puig, amb la finalitat de promoure l’ensenyament destinat a les noies, que en aquell moment es trobaven amb una gran dificultat per accedir a l’escola.

 

El 1861 l’alcalde de Mataró, Luis María Moceda, va encarregar la fundació d’una escola per a noies al Dr. Masmitjà atès que en aquells moments només hi havia a Mataró dos centres escolars adreçats a noies: les Concepcionistes, per a famílies benestants, i les clarisses de la Divina Providència, situat als afores i adreçat a les famílies més humils.

 

Així, el 1861 es va fundar la Comunitat de les Missioneres del Cor de Maria de Mataró al carrer d’Argentona, però davant la bona acollida i l’augment d’alumnes, el col·legi es va haver de traslladar a La Riera, a les instal·lacions on romanen fins avui dia.

 

Actualment s’imparteixen en el centre les etapes de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria i compta amb gairebé 670 alumnes.