Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El col·legi Cor de Maria rebrà la Medalla de la Ciutat

Escoltar

El col·legi Cor de Maria rebrà la Medalla de la Ciutat

El Ple va aprovar ahir per unanimitat la concessió de la Medalla de la Ciutat al col·legi Cor de Maria de Mataró amb motiu del 150è aniversari de presència del col·legi a Mataró (celebrat el passat 19 de novembre) i en reconeixement a la llarga i intensa tasca educativa que ve desenvolupant a la ciutat.


 

L’abril de 2011 es va iniciar l’expedient administratiu per a la concessió de la Medalla tal com regula el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Mataró a instàncies de la sol·licitud presentada per la presidenta de l’AMPA Cor de Maria.

 

La congregació religiosa de les Missioneres del Cor de Maria la va fundar el 1848 el prevere olotí Joaquim Masmitjà i de Puig, amb la finalitat de promoure l’ensenyament destinat a les noies, que en aquell moment es trobaven amb una gran dificultat per accedir a l’escola.

 

El 1861 l’alcalde de Mataró, Luis María Moceda, va encarregar la fundació d’una escola per a noies al Dr. Masmitjà atès que en aquells moments només hi havia a Mataró dos centres escolars adreçats a noies: les Concepcionistes, per a famílies benestants, i les clarisses de la Divina Providència, situat als afores i adreçat a les famílies més humils.

 

Així, el 1861 es va fundar la Comunitat de les Missioneres del Cor de Maria de Mataró al carrer d’Argentona, però davant la bona acollida i l’augment d’alumnes, el col·legi es va haver de traslladar a La Riera, a les instal·lacions on romanen fins avui dia.

 

El col·legi en els seus 150 anys d’història a Mataró ha promogut la formació integral dels alumnes d’acord a una concepció cristiana de la persona, de la vida i del món.

 

Actualment s’imparteixen en el centre les etapes de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria i compta amb gairebé 670 alumnes.