Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cus escolar 2012-2013 comença amb més de 17.000 alumnes

Escoltar

El cus escolar 2012-2013 comença amb més de 17.000 alumnes

Els grups d’infantil de l’escola Marta Mata estrenaran nou edifici



El president de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Pere Galbany, ha presentat avui en roda de premsa les novetats i les dades de l’inici del curs escolar 2012-2013 a Mataró. Prèviament, l’alcalde, Joan Mora, juntament amb els portaveus dels grups municipals han visitat les noves instal·lacions de l’escola Marta Mata.


 

Una de les principals novetats d’aquest inici de curs és la posada en marxa d’una part del nou edifici de l’escola Marta Mata en la qual s’hi instal·laran l’alumnat d’infantil (6 grups) i l’alumnat de primària continuarà compartint espais amb l’escola Antonio Machado fins al proper curs. Les famílies que tinguin una criatura que vagi a la nova escola i una altra a l’Antonio Machado, l’IME ha disposat que un educador ubicat a l’Antonio Machado estigui amb els més grans mitja hora abans de l’inici de les classes (de 8.30 a 9.00 h i de 14.30 a 15.00 h) per donar temps als pares a anar a portar els petits a l’escola Marta Mata, mentre que a l’hora de sortida no cal disposar d’aquest servei perquè tenen horari diferent i no se solapen: els d’infantil pleguen a les 17.00 h i els de primària a les 16.30 h.

 

Pel que fa a l’escola Joan Coromines, disposarà de totes les instal·lacions que fins ara compartia amb l’escola d’adults Can Marfà, que s’ha traslladat a l’institut Damià Campeny.

 

El president de l’IME ha manifestat en la roda de premsa el seu agraïment per l’esforç i el treball realitzat per tots els implicats perquè l’escola Marta Mata sigui una realitat, i en especial a l’equip directiu i docent del centre. Galbany ha subratllat que “tenim una bona escola i hem aconseguit l’objectiu que buscàvem, que els grups d’infantil comencin aquest curs en el nou edifici”.

 

 

Calendari escolar i horaris



Les classes al segon cicle de l’educació infantil, els ensenyaments obligatoris i postobligatoris començaran el proper dimecres 12 de setembre. Els alumnes d’infantil (P3, P4 i P5), de primària (de 1r a 6è) i de secundària obligatòria (de 1r a 4t d’ESO) són aquest curs 17.391: 9.036 alumnes de centres públics i 8.355 alumnes de centres concertats.

 

Els nens i nenes de les 9 escoles bressol municipals iniciaran el curs el dilluns 10 de setembre i les llars d’infants privades també ho estan fent dins aquests primers dies de setembre.

 

El 19 de setembre començaran les classes els cicles formatius de grau superior, els ensenyaments de règim especial, les escoles oficials d’idiomes i els centres de formació d’adults. I el 24 de setembre ho faran els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

 

Els dies lectius del curs 2012-2013 seran 177 i el Consell Escolar Municipal ha escollit com a festius de lliure disposició el 2 de novembre, 7 de desembre, 11 de febrer i 21 de maig.

 

Els horaris, amb caràcter general, seran de 9 a 12.30 h i de 15 a 16.30 h, amb l’excepció dels centres Germanes Bertomeu, Rocafonda, Tomàs Viñas i Torre Llauder, que mantindran l’anomenada sisena hora. A més, els centres públics programaran d’acord amb la dotació de recursos assignada i en horari escolar no lectiu, unes hores de suport personalitzat per a aquells alumnes que ho requereixin i segons els criteris establerts pel Departament d’Ensenyament.

 



Educació infantil de 1r cicle



Les escoles bressol municipals han ofert 927 places de les quals s’han cobert 899.

 

En aquesta moments hi ha 28 places vacants.

 

Com a novetat cal afegir que es posa en funcionament el servei de menjador diari a l’EB La Llàntia.

 

L’espai Infants i Família, adreçat a infants de 0 a 3 anys acompanyats amb la seva família, reprèn l’activitat aquest mes de setembre a les escoles bressol Tabalet i Rocafonda.

 



Educació infantil de 2n cicle i educació primària

 

Al segon cicle d’educació infantil i primària hi ha inscrits 12.364 alumnes de 3 a 12 anys: 6.882 en centres públics i 5.482 en centres concertats.

 

Respecte al curs passat, per necessitats d’escolarització les escoles Àngela Bransuela i Torre Llauder tindran un grup menys de P3 cadascuna. Així, hi haurà aquest curs 57 grups de P3.



 

Educació secundària obligatòria i postobligatòria i PQPI

 

Els estudiants d’educació secundària obligatòria seran 5.027: 2.154 a centres públics i 2.873 a centres concertats.



La novetat d’aquest curs és la implantació de la jornada intensiva als instituts Miquel Biada, Damià Campeny, Puig i Cadafalch i Pla d’en Boet (excepte a 1r d’ESO).

 

Els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) disposen de 218 places. La matrícula definitiva es tanca el proper 8 de setembre.

 

 

Centres de formació de persones adultes

 

La formació per a adults a la ciutat oferta 2.400 places.



En aquest segment educatiu s’amplia l’oferta de l’escola d’adults Can Noè, en horari de matins, amb un grup de mòdul C de PQPI i d’anglès inicial.

 



Escola Municipal de Música de Mataró

 

Pel que fa a l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM), que inicia les classes el proper dia 1 d’octubre, i compta enguany amb 775 alumnes matriculats.

 

En aquest nou curs es posa en funcionament una nova activitat, la roda d’instruments a diferents seus: escola Montserrat Solà, escola Joan Coromines, escola Josep M. Peramàs i escola Anxaneta.

 

I l’ampliació de l’oferta educativa complementària amb assignatures de llenguatge musical, harmonia, consciència auditiva, improvisació i el programa específic de preparació de les proves d’accés al Grau Superior de música.

 

Aquest curs el servei públic de docència i direcció pedagògica de l’EMMM el portarà a terme l’empresa Visualsonora, SCCL que ha constituït una Unió Temporal d’Empreses (UTE) amb l’empresa Musicop, SCCL, cooperativa integrada per vàries persones que en el darrer curs formaven part de l’equip docent de l’escola.

 

 

Centre de Formació Permanent Tres Roques

 

També inicia els seus cursos i tallers trimestrals el Centre de Formació Permanent Tres Roques. Amb més de 800 places per als 74 cursos i tallers de què disposa. A més es programen 3 exposicions i d’altres activitats com les tertúlies amb escriptors. Les inscripcions es poden fer fins al 16 de setembre.