Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El fotògraf Narcís Rovira mostra Les Santes en 360º

Escoltar

El fotògraf Narcís Rovira mostra Les Santes en 360º

L’exposició interactiva estarà a l’Ateneu de Caixa Laietana del 4 al 29 de juliolNarcís Rovira és un jove fotògraf, resident a Can Xalant, que l’any passat va ser escollit per fer el reportatge de la Festa Major per la seva particular tècnica: la foto que gira. Es tracta de fotos de 360º, una tècnica basada en cosir diferents imatges fins a crear una panoràmica esfèrica sencera. La mostra es podrà veure a l’Ateneu de Caixa Laietana (carrer de Bonaire, 3-5) del 4 al 29 de juliol. L’alcalde, Joan Mora, inaugurarà l’exposició el proper dimecres 4 de juliol a les 19.30 h.


 

Rovira ha plantejat una exposició diferent, sense buscar l’enquadrament concret dels protagonistes d’una activitat, sinó que les seves instantànies capturen tot el que passa en aquell moment. Els protagonistes de les imatges no són únicament les comparses, els músics i els artistes sinó que també ho són els espectadors que els envolten.

 

El fotògraf proposa una exposició sense fotos penjades a les parets. Hi haurà dos mòduls amb sis pantalles de 42 polzades i un comandament de palanca (joystick) per poder moure les fotos. També hi haurà tres projectors interactius que permetran a l’espectador jugar amb les fotografies amunt i avall i cap als dos costats, digitalment.

 

L’única imatge penjada a la sala serà una gran foto circular impresa sobre una lona en la qual es podran veure totes les comparses de la ciutat, fruit d’una instantània que es va fer a la plaça de l’Ajuntament. Durant les passades Santes, el fotògraf mataroní va fer diferents convocatòries de gent per fer fotos col·lectives i va utilitzar nous sistemes, com un pal per crear fotos aèries.

 

El que pretén Rovira és oferir una exposició diferent, lluny de mostrar fotografies que es podrien veure des de casa, on el paper del visitant és clau.

 

L’exposició produïda per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i organitzada conjuntament amb Caixa Laietana-Bankia, ha comptat també amb la col·laboració de l’escola Cor de Maria, l’institut Damià Campeny i l’empresa latiendadelcad.com.