Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup PUMSA acorda la reestructuració de la plantilla

Escoltar

El Grup PUMSA acorda la reestructuració de la plantilla



El consell d’administració de l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró SA (PUMSA) va aprovar ahir l’acord amb els treballadors en relació a la reestructuració de la plantilla. El Pla de viabilitat de les empreses del Grup PUMSA exigeix la necessitat de reduir la massa salarial al voltant d’un 45 %. Per aquest motiu, s’ha arribat a diferents acords amb els treballadors i treballadores. La plantilla passarà de 55 a 36 persones i els que es queden accepten una reducció salarial.


 

La presidenta de PUMSA, Montserrat Rodríguez, ha informat aquest matí en roda de premsa de l’acord assolit, que va ser aprovat amb el suport de tots els grups municipals i l’abstenció del PP.

 

“Hem assolit uns acords satisfactoris amb els treballadors, però això no s’acaba aquí. La restructuració segueix en altres direccions, com per exemple en la de la renegociació dels deutes que tenim amb la banca, que està sent dura per la difícil situació de la companyia”, ha afirmat Montserrat Rodríguez en al·lusió als 150 milions d’euros d’endeutament de PUMSA.

 

Pel que fa a l’acord amb els treballadors, PUMSA amortitza 19 llocs de treball:

-        2 excedències per ocupar llocs de treball actualment existents dins d’altres empreses municipals (AMSA i TCM).

-        5 acomiadaments definitius.

-        2 suspensions temporals de llocs de treball immediates i 1 pendent, amb una proposta de recol·locació de llocs de treball municipals pendents de concretar. (possiblement a la futura Biblioteca Antoni Comas)

-        3 baixes de l’empresa municipal i altes a l’Ajuntament de Mataró per tenir la condició de funcionaris en excedència.

-        4 baixes voluntàries

-        2 contractes no renovats

 

Amb la resta de plantilla del grup, s’ha acordat l’aplicació de la reducció salarial percentual per trams proposada per gerència. Les reduccions van des d’un 5 % fins al 22 %. Pel gerent, s’ha una reducció del 42 %. La contraprestació a favor dels treballadors consisteix en una reducció d’hores de la jornada laboral anual.