Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró exposa l’obra de l’artista mataroní Manuel Carnicer

Escoltar

El Museu de Mataró exposa l’obra de l’artista mataroní Manuel Carnicer

Una part dels seus treballs han estat donats per la vídua de l’artista



El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, té previst inaugurar avui a les 19.30 h l’exposició “L’Essència del detall. Manuel Carnicer (Mataró 1921- Barcelona 1998)” a Can Serra- Museu de Mataró (El Carreró, 17-19). Hi seran presents la vídua de l’artista, Gertrudis Escolà, i el president de l’associació Amics dels Museus de Catalunya, Fausto de Dalmases.


 

La mostra presenta l’obra d’un artista nascut a Mataró però desconegut per la ciutat, Manuel Carnicer i Fajó gràcies a la donació de Gertrudis Escolà i la mediació portada a terme per l’associació Amics dels Museus de Catalunya. La mostra es complementa amb la col·lecció que la família ha prestat per comprendre millor la dimensió de l’artista.

 

Manuel Carnicer va néixer a Mataró tot i que va desenvolupar la seva vida professional i artística a Barcelona. Va cultivar diferents modalitats pictòriques de temàtica figurativa que va combinar amb la seva professió de delineant, destacant sobretot els dibuixos d’estil hiperrealista que va començar a dibuixar a partir de la dècada dels setanta.

 

A l’exposició “L’Essència del detall”s’hi presenten les 46 obres sobre paper donades al Museu de Mataró junt amb les que els familiars de l’artista han cedit per a la mostra: aiguades, sanguines, llapis, tintes, llapis de colors, carbons i tècniques mixtes, entre d’altres. Treballs que permeten repassar de manera representativa la trajectòria artística del pintor i dibuixant, des dels seus inicis fins a la consolidació del seu estil més personal.

 

La mostra es podrà veure fins al 6 de maig en el següent horari: laborables i festius, de 18 a 21 hores. El Museu estarà tancat els dilluns i els dies 6 d’abril i 1 de maig. Es farà una visita guiada cada dimecres a les 19 hores i es podran concertar visites per a grups i escolars trucant al telèfon 93 741 29 30.