Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova la concessió de la Medalla de la Ciutat a l’expresidenta de les Aules Senior, M. Lluïsa Circuns

Escoltar

El Ple aprova la concessió de la Medalla de la Ciutat a l’expresidenta de les Aules Senior, M. Lluïsa Circuns

El Ple va aprovar ahir per unanimitat la concessió de la Medalla de la Ciutat a l’expresidenta de les Aules Sènior de Mataró, M. Lluïsa Circuns i Pons, en reconeixement a la seva trajectòria en la promoció d’activitats relacionades amb la cultura, la poesia i la formació permanent i, en especial, les dedicades a incentivar la inquietud per aprendre de la gent gran.


 

El setembre de 2011 es va iniciar l’expedient administratiu per a la concessió de la Medalla tal com regula el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Mataró a instàncies de la sol·licitud presentada per Aules Sènior i a la qual s’han sumat altres entitats de la ciutat.

 

M. Lluïsa Circuns va néixer a Barcelona i va arribar a Mataró amb 20 anys per exercir de mestra a l’Escola Pia de Santa Anna l’any 1941. Poetessa activa, va assistir i va col·laborar amb diverses entitats d’aquell temps defensant la llengua i la cultura catalanes. Va formar part de les entitats El Racó i Òmnium Cultural on, juntament amb un grup d’amants de les lletres, van constituir l’Esbart femení de poesia, anomenat més tard Esbart de poesia.

 

A títol personal, es va presentar als Jocs Florals de la Tardor de Barcelona en diverses ocasions, guanyant dues Flors Naturals i una Viola, i atorgant-li el títol honorífic de Mestre en Gai Saber.

 

L’any 1981 va iniciar la seva vinculació a les Aules Sènior de Mataró, impulsant la celebració d’un certamen literari i fomentant les representacions de teatre català. Després es va responsabilitzar de les relacions públiques de l’entitat i, l’abril de 1994, va ser nomenada presidenta.

 

El curs 1994-1995 va aconseguir l’adscripció de les Aules a la Universitat Pompeu Fabra. Així, les conferències d’extensió universitària es converteixen en un referent cultural de la ciutat. Des de llavors ha portat a terme una ferma campanya per millorar la vida cultural de la gent gran, intensificant les activitats de formació permanent a través de conferències, viatges, actes culturals, etc. També ha estat impulsora de la concessió de medalles en homenatge als associats que arriben als 90 anys.