Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El primer congrés d’Oci i Turisme “Ocitur 2012” arrenca demà al TecnoCampus amb 262 inscrits

Escoltar

El primer congrés d’Oci i Turisme “Ocitur 2012” arrenca demà al TecnoCampus amb 262 inscrits

Abordarà el futur del termalisme, els creuers, el màrqueting de destinacions o la innovació en el sector

El primer Congrés d'Oci i Turisme a Catalunya “Ocitur 2012” arrenca demà amb l’acte d’inauguració, que tindrà lloc a l’auditori del parc TecnoCampus Mataró-Maresme a partir de les 10h. Durant tres dies, experts de diverses universitats de l’Estat espanyol, França, Argentina i Itàlia, juntament amb professionals del sector, debatran sobre qüestions de futur relacionades amb aquesta activitat econòmica clau del nostre país. La conferència inaugural, que tindrà lloc a les 11,30h, abordarà una de les qüestions més d’actualitat en el sector: la taxa turística. La conferència anirà a càrrec del catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona Joaquim Solé Vilanova.


 

Ja hi ha un total de 262 inscrits per participar en les diverses sessions del congrés, que es distribueixen de la següent manera: catorze taules on investigadors i experts presentaran comunicacions (generalment treballs de recerca) i sis taules rodones de debat. Pel que fa a les taules rodones, tractaran els temes següents: el negoci dels creuers (amb la participació d’una de les principals empreses del sector, Royal Caribbean, el Port de Barcelona i Turisme de Barcelona); el màrqueting de destinacions turístiques (amb la participació de l’Agència Catalana de Turisme); el termalisme com a opció d’oci (amb la presència de representants de les principals viles termals de Catalunya); la innovació en el turisme (amb la presentació de propostes per part de joves emprenedors del sector); les solucions tecnològiques en el sector del turisme (organitzada per GENTIC); i l’oci gai a Barcelona.

 

Aquestes sessions es repartiran en diverses espais de la seu del TecnoCampus (Auditori, Aula 212 i Sala de Graus) i convertiran el parc en un espai de reflexió sobre el sector de l’oci i el turisme. Aquesta reunió d’experts i professionals permetrà debatre, analitzar i reflexionar sobre l’oci en la societat actual i les seves possibles visions de futur, incidint en com el turisme presenta un paper rellevant com a forma de lleure.

 

Aquesta primera edició d’OCITUR 2012 ha tingut un gran èxit de convocatòria, ja que en total el Comitè Científic, format per personalitats rellevants, ha acceptat 79 comunicacions, de les quals, sis de les quals són de joves emprenedors, 24 de professionals del sector turístic i 49 de professors investigadors.