Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya s’inicia amb una conferència de Joan Majó

Escoltar

El programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya s’inicia amb una conferència de Joan Majó

L’acte tindrà lloc demà a les 20.00 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament

Demà dimarts, 4 de setembre, s’inicia el programa d’actes a l’entorn de la Diada Nacional de Catalunya amb la conferència “El paper de Catalunya en la sortida de la crisi” que anirà a càrrec de Joan Majó, enginyer, exalcalde de Mataró i ministre d’Indústria i Energia de 1985 a 1986. L’acte, organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Cultural de Mataró, tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament a les 20.00 h.


 

El programa d’actes es complementa amb dues activitats que tindran lloc el proper dissabte 8 de setembre: Tallers de cultura popular i la Ballada de sardanes; i per a dimarts 11 de setembre s’han organitzat dues activitats tradicionals: la cursa popular Intersport Ronda 43 i l’Ofrena floral a Rafael Casanova.

 

La novetat d’aquesta edició són els Tallers de cultura popular, que tindran lloc dissabte a partir de les 18.30 h a la plaça de l’Ajuntament. L’activitat consisteix en què 4 entitats de cultura popular mostraran i faran tallers del seu àmbit. Les entitats participants són Armats de Mataró, Colla Castellera Capsgrossos, Entitat Folklòrica Catalana i Federació d’entitats sardanistes i dansa tradicional catalana, les quals faran tallers d’Armats, castells, balls populars i sardanes, respectivament.

 

A les 19.30 h i també a la plaça de l’Ajuntament es farà la Ballada de sardanes amb la Cobla Iluro, organitzada per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) amb la col·laboració de la Federació d’entitats sardanistes i dansa tradicional catalana.

 

El dimarts 11 de setembre se celebrarà la XVIII Cursa popular Intersport Ronda 43, organitzada pel Centre Atlètic Laietània i la botiga Intersport Ronda 43, amb la col·laboració de l’Institut d’Esports (IE). La sortida serà a les 09.00 h des del recinte firal del Nou Parc Central

 

També dimarts 11, a partir de les 10.30 h, tindrà lloc l’ofrena floral institucional i de les entitats al monòlit a Rafael Casanova, a la plaça del mateix nom. La novetat d’aquest any és l’actuació del Cor Madrigalista de Mataró.