Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus llança el programa InnoEmprèn per captar projectes d’emprenedoria d’alt valor afegit

Escoltar

El TecnoCampus llança el programa InnoEmprèn per captar projectes d’emprenedoria d’alt valor afegit

Obert el concurs per selecionar iniciatives de 15 emprenedors

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha posat en marxa aquesta setmana el Programa d’Alt Rendiment per a Emprenedors amb projectes de base innovadora, InnoEmprèn. Els emprenedors que hi participin podran optar al programa intensiu que els capacitarà per accedir al mercat en les millors condicions.


 

El programa és un itinerari d’acompanyament per a projectes d’emprenedoria. L’objectiu és l’estimulació, captació i posada en marxa de projectes de gran projecció i valor afegit. S’adreça a emprenedors i emprenedores amb projectes de base innovadora, és a dir, amb una proposta de valor singular i diferenciada que evidenciï un clar avantatge competitiu. L’objectiu final és localitzar projectes d’emprenedoria liderats per persones amb una alta capacitat i proporcionar-los les eines per assolir l’èxit.

 

L’assessorament per part de professionals de reconegut prestigi que actuaran de mentors, l’entrenament de capacitats, la formació mitjançant l’accés als principals continguts del Màster d’emprenedoria i innovació que imparteix l’Escola Universitària del Maresme i l’accés a finançament i a una àmplia base de contactes són alguns dels elements que fan atractiu el programa.

 

 

El concurs

 

Per seleccionar els millors projectes, els candidats poden participar en un concurs per seleccionar els projectes en base a solvència professional i acadèmica dels participants, perfil personal, singularitat de la idea de negoci, proposta de model de negoci, orientació a mercat de la idea o el vincle amb les àrees d’activitat del parc. El termini per presentar candidatures és fins al 25 de juny. Les bases del concurs i la documentació de participació es troba al web www.tecnocampus.cat

 

Els programa d’alt rendiment té un cost de 6.000 € però els participants seleccionats només hauran d’abonar 500 € perquè la resta és subvencionat per TecnoCampus i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de Start-up Catalonia d’ACC10 de la Generalitat.  D’entre les candidatures rebudes, quinze seran seleccionades per accedir al programa InnoEmprèn. El procés de selecció es durà a terme mitjançant un tribunal format per persones altament qualificades que al llarg del programa actuaran de mentors.

 

 

Foment de l’emprenedoria

 

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró va traslladar a la Fundació Tecnocampus la gestió de tots els programes de foment de l’emprenedoria.

 

A part del programa d’alt rendiment InnoEmprèn, s’ofereixen també dos itineraris de suport als emprenedors: el bàsic i l’avançat, ambdós d’accés gratuït, que treballen el pla de viabiltat, la capacitació dels emprenedors i l’apropament a finançament.

 

Des del Centre d’Emprenedors també es vehiculen projectes pioners com l’”Emprendre a la meva escola” que impulsa la Diputació de Barcelona, presentat recentment i en el que estudiants de 6è de primària de l’escola pública Àngela Bransuela aprenen a muntar una cooperativa per comercialitzar artesania feta per ells mateixos.