Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Armats de Mataró participen en un acte commemoratiu dels Armats de Torredambarra

Escoltar

Els Armats de Mataró participen en un acte commemoratiu dels Armats de Torredambarra

Hi van assistir l’alcalde i el president de l’IMAC



L’alcalde, Joan Mora, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, van assistir dissabte a Torredambarra a la Desfilada commemorativa del 50 aniversari de la recuperació dels Armats de Torredambarra. A l’acte hi van participar els Armats de Mataró i Tarragona, a més dels amfitrions.


 

Cap a les 17 h, els Armats de Mataró van iniciar la desfilada des del Portal de Pedrines, els Armats de Tarragona des del Portal de la Bassa i els de Torredembarra des de la plaça de l’Església i es van retrobar al Patronat Antoni Roig on van trencar files i van disposar d’uns 10 minuts per compartir entre tots els participants.

 

Tot seguit, van procedir a fer el recorregut pels carrers del nucli antic del municipi. En el transcurs de la passejada els 140 armats van anar fent diferents evolucions que van ser seguides per un nombrós públic. A les 20 h el grup va arribar a la plaça del Castell on van fer l’evolució final davant del Consistori de l’Ajuntament amb la presència de totes les autoritats del municipi, l’alcalde de Mataró, el president de l’IMAC i regidors de Tarragona. La trobada va finalitzar amb un sopar de germanor amb tots els armats participants.

 

Els Armats de Torredambarra han volgut celebrar amb aquesta desfilada el 50 aniversari de la recuperació de les seves tropes romanes, després que durant la Guerra Civil es van deixar de celebrar fins que el 20 d’abril de 1962 es van recuperar. La commemoració coincideix el mateix any en què els Armats de Mataró han celebrat el X aniversari del nomenament de les seves desfilades com a Patrimoni Cultural de la Ciutat.