Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Armats homenatgen la ciutat

Escoltar

Els Armats homenatgen la ciutat

Es compleixen 10 anys del nomenament de les desfilades com a patrimoni de la ciutat

 


Els Armats de Mataró van celebrar ahir al vespre a la plaça de l’Ajuntament el tradicional Homenatge a la Ciutat davant un nombrós públic.

 

Les tropes de soldats romans van recollir la seva bandera de la capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria i van desfilar pels carrers del centre fins arribar a la plaça, on van realitzar diferents evolucions davant les autoritats, presidides per l’alcalde, Joan Mora, i pel banderer d’honor 2012, Josep Gómez Valls.

 

Després de fer el seu parlament, el Capità Manaia, Jordi Romagosa, va demanar permís a l’alcalde per fer les diferents evolucions i, a continuació, van entrar els més joves, l’Optíada Juvenil, i els portadors dels estendards, els Signums. Finalment, les tres seccions de llança dels Armats van omplir la plaça.

 

Coincidint amb la commemoració del 10è aniversari del nomenament de les desfilades dels Armats com a patrimoni de la ciutat, els soldats romans van fer tres quadres batejats amb els següents noms: Gala 2012, Soldats de Pau, i l’Estrella. 

 

L’espectacle va acabar amb la retirada de les tropes, darrera el Maniple, en direcció a la Basílica de Santa Maria, des d’on comença la Processó de la Nit de Silenci.