Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Capgrossos de Mataró ofereixen una destacada actuació en la Diada castellera de Les Santes

Escoltar

Els Capgrossos de Mataró ofereixen una destacada actuació en la Diada castellera de Les Santes

Han estat acompanyats per les colles de Vilafranca i Sabadell

Els Capgrossos de Mataró i les colles convidades, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sabadell, han protagonitzat avui la Diada castellera de Les Santes 2012. Els Castellers de Vilafranca és la colla fixa a la Diada de Les Santes des de l’any 2000 i padrins dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sabadell és la colla revelació de l’any 2011.


 

La cita castellera, consolidada ja com una de les grans cites del calendari casteller, ha viscut una destacada actuació de les tres colles.

 

A les 12.30 h els Capgrossos han aixecat a la primera ronda el 4 de 9 amb folre sense cap problema i a la segona ronda han fet l’intent del 3 de 9 amb folre. A la tercera han fet un 5 de 8. Han continuat l’actuació amb l’intent de la torre de 9 amb folre i manilles, objectiu d’aquesta Diada, que per molt poc no s’ha arribat a carregar i tot seguit els de la camisa blava han aixecat un 3 de 8. Els mataronins s’han acomiadat amb un “vano” de 5 (un pilar de 5 i dos de 4 a cada costat).

 

Els Castellers de Vilafranca han fet un 3 de 9 amb folre; una torre de 9 amb folre i manilles, primer d’aquesta temporada; i un 4 de 9 amb folre i han acabat l’actuació amb un pilar de 7 amb folre.

 

Els Castellers de Sabadell, els Saballuts, han fet al llarg de les rondes un 3 de 8; un 5 de 8, carregat per primera vegada en la seva història; i un 4 de 8 i s’han acomiadat de plaça amb un pilar de 6, també un castell aixecat per primera vegada.

 

Els Capgrossos de Mataró no han aconseguit la fita proposada (torre de 9 amb folre i manilles) tot i que han ofert una destacada actuació, juntament amb les colles convidades, castell que esperen aconseguir abans no acabi el novembre la temporada castellera.

 

Mataró Ràdio ha retransmès en directe la jornada castellera. M1tv, per la seva banda, ha enregistrat la Diada Castellera juntament amb Televisió de Catalunya, la Xarxa de Televisions Locals i Penedès TV i l’emetrà a les 17.00 h i a les 22.00 h i dilluns 23 a les 22.30 h.

 

Televisió de Catalunya transmetrà avui a les 19.00 h un programa especial de “Quarts de Nou”, dedicat a l’actualitat castellera, de la Diada de Les Santes.