Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Mora agraeix a l’Escola Pia Santa Anna el compromís amb la ciutat al llarg dels seus 275 anys d’història

Escoltar

Joan Mora agraeix a l’Escola Pia Santa Anna el compromís amb la ciutat al llarg dels seus 275 anys d’història

L’alcalde presideix la inauguració oficial dels actes d’aniversari



L’alcalde, Joan Mora, va presidir ahir la inauguració oficial dels actes commemoratius dels 275 anys de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, que va tenir lloc a l’aula polivalent de l’edifici de Mar del centre educatiu.

 

L’acte inaugural es va incloure dins del cicle de conferències Vespres de Santa Anna que l’Associació de mares i pares de l'escola organitza amb regularitat. L’alcalde va pronunciar la conferència “275 anys de l’Escola Pia a Mataró”, acompanyat per Joan Vila, secretari general de l’Escola Pia de Catalunya, i David Gallemí, director de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. A l’acte hi van assistir més d’un centenar de persones.

 

L’alcalde, que va ser antic alumne del centre, va centrar la seva intervenció en els orígens de l’Escola Pia a la ciutat, al 1737, i especialment en els lligams que des dels seus inicis ha tingut amb l’Ajuntament. Així, les primeres classes es van impartir a la Fonda del Pardal, a la cantonada del Camí Ral amb el carrer de Sant Antoni, en un edifici llogat per l’Ajuntament de l’època. Segons l’alcalde, “el recorregut històric i el compromís de l’Ajuntament de Mataró (amb l’Escola Pia) ha estat sempre molt clar”.

 

Joan Mora va agrair a la comunitat educativa el grau d’implicació en les activitats impulsades des de l’Institut Municipal d’Educació i els projectes educatius de ciutat, així com la tasca realitzada en formar “persones que estan orgulloses d’haver rebut aquesta ensenyança”. I va acabar el seu discurs fent un agraïment personal als escolapis: “Jo, com a producte d’aquesta escola he arribat a tenir aquest honor de ser alcalde de la ciutat. M’agradaria que tots vosaltres també us en sentíssiu una mica responsables”, va apuntar.

 

En finalitzar l’acte, tant l’alcalde com el secretari general de l’Escola Pia de Catalunya van rebre com obsequi un retrat seu realitzat durant la conferència per Pol Peiró, estudiant de segon de batxillerat de l’Escola Pia Santa Anna.

 

L’Escola Pia Santa Anna Mataró compta actualment amb uns 2.500 alumnes entre els diferents estudis de la seva oferta formativa. El centre té previst per a aquest any un ampli programa d’activitats per commemorar el 275 aniversari.