Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’accés al centre des del carrer de Miquel Biada estarà restringit durant 2 anys i mig per les obres d’El Corte Inglés

Escoltar

L’accés al centre des del carrer de Miquel Biada estarà restringit durant 2 anys i mig per les obres d’El Corte Inglés

Ja està tallat un carril de circulació a causa dels treballs previs del projecte d’urbanització



Els treballs previs al projecte d’urbanització de l’illa on s’aixecarà El Corte Inglés afecten des de la setmana passada un dels dos carrils de circulació del carrer de Miquel Biada, un dels principals punts d’ accés al centre de la ciutat en vehicle des de les rondes.


 

Aquests treballs previs consisteixen en el trasllat dels serveis (llum, aigua, gas) i en actuacions d’arqueologia que faran possible deixar lliure la zona perquè es pugui començar a fer el gran aparcament subterrani que donarà servei tant al centre comercial d’El Corte Igles com als usuaris del centre de la ciutat.

 

Actualment el tram afectat per les obres actualment és el cantó mar del carrer, comprès entre la ronda d’Alfons XII i el passatge de José M.Torrijos.

 

Es calcula que la restricció de trànsit s’allargarà durant uns dos anys i mig, ja que aquestes obres s’enllaçaran després amb la construcció de l’aparcament subterrani previst en aquesta zona i, en paral·lel, amb l’aixecament de l’edifici del gran centre comercial.

 

Les obres es van iniciar el mes de juliol i està previst que tinguin una durada aproximada de cinc mesos, acomplint el termini previst.

 

Mentre es desenvolupin aquests treballs, els Corte Inglés té previst iniciar la construcció de l’edifici comercial.

 

El pressupost per l'execució dels primers treballs d'urbanització del PMU-06 Illa El Corte Inglés són de 290.224,72 euros, iva no inclòs.

 

 

El PMU-06 Illa El Corte Inglés

 

Els primers treballs del Pla de Millora Urbana-06 Illa El Corte Inglés els va iniciar l’empresa municipal PUMSA al més de juliol, tal i com estava previst en el calendari d'execucions pactat amb El Corte Inglés, i es preveu que finalitzin a finals del mes de novembre.

 

S’estan duent a terme els treballs de variants de xarxes de serveis i s'està preparant el terreny per a les properes prospeccions arqueològiques del carrer de Miquel Biada per tal de deixar lliure la franja de carrer que ocuparan les obres de construcció de l'aparcament de El Corte Inglés.

 

El primer que es va fer va ser l’inici de la variant de la canonada d’aigua potable i d’algunes linies elèctriques, tasques que estan a punt de finalitzar.

 

Durant aquest mes de setembre s’han iniciat els treballs de variacions de canonades de Gas Natural i també està previst l’enderroc de l'estació transformadora situada dins la finca llindant amb el carrer de Miquel Biada.

 

Al mes d’octubre s'iniciaran els treballs d'enderrocs i excavacions dels paviments i de la paret que encara queden al solar i, finalment, es portarà a terme l'excavació arqueològica en l’àmbit del carrer de Miquel Biada, prèvia obtenció de les autoritzacions pertinents dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya.

 

Antecedents

 

El 2 de juny de 2009, l'Ajuntament de Mataró, PUMSA i El Corte Inglés varen signar l'escriptura pública de compromís de compravenda de la finca dell futur centre comercial acordant que PUMSA posaria a disposició de El Corte Inglés la finca indicada e les condicions pactades, en un termini de 2 anys.

 

El passat 9 de gener de 2011, El Corte Inglés va ratificar el compromís d'adquisició del solar del carrer de Miquel Biada per la ubicació del futur equipament comercial.

El 9 de gener de 2012, l'Ajuntament de Mataró, PUMSA i El Corte Inglés van signar l'escriptura pública definitiva de compravenda del solar on s’ubicarà el centre comercial.