Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova el Pla d’usos i serveis de temporada de les platges per als anys 2012 a 2016

Escoltar

L’Ajuntament aprova el Pla d’usos i serveis de temporada de les platges per als anys 2012 a 2016

La temporada comprèn del 28 d’abril al 16 de setembre

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir dijous 9 el Pla de distribució d’usos i serveis de temporada de les platges de Mataró per als anys 2012 a 2016. El document regula i ordena tots els serveis i usos comercials, lúdics i esportius que es poden desenvolupar a les platges de Mataró.




El pla també defineix les accions a dur a terme en aspectes com la mobilitat i l’accessibilitat, la seguretat, els horaris i la durada de les temporades, l’atenció ciutadana o la neteja. Per a la seva aplicació, el Pla d’usos haurà de comptar amb el vistiplau del Servei de Costes de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

 

El document que es proposa té una vigència de cinc anys. L’Ajuntament ja va presentar l’any passat un pla de cinc anys de durada, però finalment la Generalitat va aprovar que el document s’apliqués només la temporada passada.

 

El nou pla d’usos manté per a les platges els mateixos serveis de la darrera temporada i tampoc fa canvis en els horaris de les instal·lacions, que l’any passat ja es van sotmetre a una nova regulació.

 

 

Temporada prorrogable

 

La temporada de platja comença el 28 d’abril i finalitza el 16 de setembre. Arran d’una   al·legació presentada pel grup municipal del PSC, que s’ha estimat, es preveu la possibilitat d’ampliar la temporada si es considera adient per raons climatològiques. Per contra, s’ha desestimat una al·legació de la Plataforma x Catalunya que proposava ampliar els horaris de tancament dels bars i terrasses.

 

Els serveis i instal·lacions disponibles en cada moment a les platges dependran de si s’està en temporada alta (del 23 de juny al 2 de setembre), mitjana (del 28 d’abril al 22 de juny, i del 3 al 16 de setembre) o baixa (resta de dates). 

 

Així, les platges tindran 6 mòduls de menjars i begudes, 5 mòduls més de bar i 3 terrasses de bar. L’horari d’obertura de les instal·lacions de temporada de menjars i begudes i de bar s’estableix entre les 8.30 i les 10.30 h, i l’horari de tancament serà en funció de les següents dates:

 

- Del 28 d’abril al 17 de juny i del 3 al 16 de setembre, entre setmana l’horari màxim de tancament és a la 1.30 h; els divendres, dissabtes i vigílies de festius a les 2.00 hores.

 

- Del 18 de juny al 2 de setembre, entre setmana l’horari màxim és a les 2.00 h; els divendres, dissabtes i vigílies de festius, a les 3.00 h.

 

Aquests establiments poden tenir aparells de so, però només amb música ambiental i sense superar els 70 decibels. A més, han de disposar de limitadors acústics tant per als equips de música com per fer actuacions o altres activitats lúdico-culturals en directe, que han de tenir autorització prèvia i només es podran realitzar de diumenge a dijous fins a la mitjanit (0.00 h) i els divendres, dissabtes i vigílies de festius fins a la 1.00 h.

 

Les platges també tindran, com en anys anteriors, un mòdul d’informació turística i punt de lectura, 5 xarxes de voleibol, 1 camp de futbol, 2 cistelles de bàsquet, 18 dutxes, 5 cadires i torres de vigilància per als voluntaris de Creu Roja, 2 llocs de socors, megafonia, 8 pals de bandera per indicar l’estat de la mar, una paperera cada 50 metres i 5 passeres de fusta. També es preveu la possibilitat d’instal·lar-hi fins a 9 zones de lloguer de gandules amb 20 unitats cadascuna (180 gandules).

 

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Montserrat Rodríguez, ha qualificat de “modèlic” el sistema d’ordenació dels usos de les platges que s’aplica a Mataró. La regidora ha fet aquestes declaracions aquest matí a la roda de premsa sobre els assumptes tractats al Ple municipal d’ahir.

 

 

Platges amb certificat de qualitat

 

Les platges del Varador i del Callao de Mataró van ser reconegudes al 2010 amb la Q de qualitat turística, un certificat que l’Instituto para la Calidad Turística Española dóna a aquelles platges que compleixen uns determinats nivells de qualitat en els serveis, mesures de seguretat i higiene i altres requisits tendents a minimitzar l’impacte que genera l’activitat turística sobre el litoral.

 

Així mateix, l’Oficina de Turisme de Mataró i la platja del Varador van aconseguir també al 2010 el distintiu SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació) que reconeix la qualitat de la seva oferta turística.