Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crea el Consell Econòmic i Social per combatre els efectes de la crisi i reactivar l’economia

Escoltar

L’Ajuntament crea el Consell Econòmic i Social per combatre els efectes de la crisi i reactivar l’economia

La creació del Consell Econòmic i Social de Mataró es va aprovar ahir al Ple de març. També es va fer l’aprovació inicial dels seus estatuts de funcionament. Els grups municipals de CiU, PSC, PPC i ICV-EUiA van votar a favor i PxC i la CUP es van abstenir.


 

El Consell Econòmica i Social de Mataró és un òrgan estable de concertació, format pels màxims representants d’empresaris i sindicats, amb l’objectiu d’obrir línies de treball i propostes en matèria econòmica i social i participar en les polítiques socioeconòmiques de la ciutat per tal de minimitzar els efectes de la crisi sobre les persones i les empreses.

 

En aquest sentit, l’alcalde, Joan Mora, ha manifestat a la roda de premsa posterior al Ple que “no volem fotos, volem resultats. L’Ajuntament és la impulsora d’aquest consell però els seus fruits seran els que determinin els sindicats i la patronal”. I ha afegit: “si aquí funciona ja hi haurà temps per portar-ho al Consell Comarcal del Maresme i a la resta de municipis amb aquest esperit de lideratge generós que volem exercir a la comarca”.

 

En el si del consell s’elaborarà un Pla de xoc que tindrà com a principal objectiu la recuperació de la confiança dels ciutadans de Mataró i l’enfortiment del teixit productiu, incentivant la creació d’ocupació, la reactivació del consum i la captació de noves empreses.

 

 

Estatuts del Consell Econòmic i Social

 

Pel que fa als estatuts, estableixen, entre d’altres qüestions, els òrgans de govern i administració del consell que són la Presidència, el Ple i la Comissió Executiva.

 

La Presidència del Consell Econòmic i Social de Mataró estarà formada pel president, que serà l’alcalde o la persona en qui delegui i dues vicepresidències que de manera alternativa seran un representant de les organitzacions empresarials i un altre de les sindicals.

 

El Ple estarà integrat per, a més de la Presidència:

 

. 6 representants de les organitzacions sindicals més representatives a Mataró.

 

. 6 representants de les organitzacions empresarials més representatives a Mataró.

 

. 6 representants proposats per l’alcalde, entre persones representatives de la vida política, cívica, cultural, professional i social de la ciutat.

 

La Comissió Executiva la integraran la Presidència i:

 

. 2 persones, membres del Plenari, en representació de les organitzacions empresarials.

 

. 2 persones, membres del Plenari, en representació de les organitzacions sindicals.

 

. El regidor de Promoció Econòmica i Innovació.

 

A partir de l’aprovació inicial al Ple municipal, els estatuts estan sotmesos a informació pública durant 30 dies per tal que les persones interessades puguin formular-hi les al·legacions i suggeriments que estimin oportuns abans de la resolució definitiva.