Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró i el RACC presenten la campanya “Atenció! Tots som vianants”

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró i el RACC presenten la campanya “Atenció! Tots som vianants”

La iniciativa vol afavorir la conducta prudent dels vianants

L’Ajuntament de Mataró i el RACC han presentat aquest matí la campanya “Atenció! Tots som vianants”. Durant l’acte, la regidora de Via Pública, Núria Calpe i el gerent de Programes de la Fundació RACC, Xavier Ruestes, han descobert del missatge “A Mataró, 1 de cada 4 ferits en accidents de trànsit anava a peu” al pas de vianants de l’avinguda de la Gatassa amb el carrer de la Mare de Déu de la Cisa.

 

La campanya que avui s’inicia consistirà a pintar aquest missatge a 10 dels passos de vianants amb més trànsit de persones, tot i que es preveu ampliar a altres punts de la ciutat. L’objectiu és sensibilitzar els vianants sobre la seva vulnerabilitat, afavorint així una conducta prudent.

 

Mataró s’integra així en la campanya que el RACC està desenvolupant durant el 2012 a diversos municipis de Catalunya, després de l’èxit de l’experiència a la ciutat de Barcelona, on és present des de 2008.

 

El missatge de la campanya es pintarà inicialment als següents passos:

 

- av. de la Gatassa, cantonada c. Mare de Déu de la Cisa 

- c. d'Irlanda, a tocar Pl. Itàlia

- rda. de Leopoldo O'Donnell , amb c. de Diego de Velázquez

- rda. de Leopoldo O'Donnell, amb la Pl. de Manuel Serra i Xifra

- ctra. de Mata , amb l'av. d'Amèrica

- rda. de Francesc Macià, amb el c. de Sant Cugat

- camí Ral, amb la pl. de l'Havana

- pl. de les Tereses, a tocar el c. de Sant Josep

- c. d'Estrasburg, a tocar el Torrent de les Piques

- av. del Velòdrom, amb la ronda de Frederic Mistral

 

La regidora Núria Calpe ha explicat durant l’acte que la campanya és fruit d’un conveni marc de col·laboració amb el RACC, en el qual també està inclosa una obra de teatre “Stop”, destinada a estudiants i a les seves famílies i programada per al mes de setembre al Teatre Monumental.

 

Segons el gerent de Programes de la Fundació RACC, Xavier Ruestes, Mataró és la quarta ciutat catalana on desenvolupen aquesta campanya –A Espanya n’hi ha més de 20- i “malgrat les xifres d’accidents no són massa diferents a les d’altres ciutats, hem volgut fer la campanya aquí perquè és important continuar conscienciant la gent”.