Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament desactiva el Pla Bàsic d’Emergències Municipal motivat pels ensorraments al carrer de Sant Antoni

Escoltar

L’Ajuntament desactiva el Pla Bàsic d’Emergències Municipal motivat pels ensorraments al carrer de Sant Antoni

Un estudi geotècnic ajudarà a conèixer les causes dels esfondraments
L’Ajuntament ha desactivat a les 9h d’aquest matí el Pla Bàsic d’Emergències Municipal que, des del 27 de març, es mantenia en fase d’alerta per l’ensorrament de la casa situada al número 36 del carrer de Sant Antoni. La decisió de desactivar el Pla s’ha pres després que hagin finalitzat els treballs de desenrunament i l’estabilització de les finques veïnes.

 

L’alcalde, Joan Mora, i les regidores d’Urbanisme, Montserrat Rodríguez, i de Via Pública, Núria Calpe, van tornar a reunir-se dilluns passat amb els veïns afectats per les dues cases ensorrades al carrer de Sant Antoni (el número 38 va caure el 23 de febrer i el del número 36 ho va fer el 27 de març). Els responsables municipals van fer un balanç de l’estat dels treballs, la seguretat i la mobilitat a la zona.

 

Els tècnics han començat els treballs de peritatge i l’Ajuntament ha encarregat un estudi geotècnic que ajudarà a determinar quines han estat les causes dels esfondraments. Està previst que avui entrin als terrenys les màquines que han de permetre un examen geològic més precís. Es calcula que en 15 dies pot estar enllestit aquest informe, segons va dir a la reunió de dilluns la regidora Montserrat Rodríguez.

 

El passat cap de setmana es va reobrir al pas de vianants el carrer de Sant Antoni, que continua tallat a la circulació de vehicles. El carrer no s’obrirà fins conèixer el resultat de l’estudi geotècnic dels terrenys i fins que s’enllesteixen les obres de rebaix del pas elevat amb el carrer del Cós, que s’estan fent per intentar reduir les vibracions produïdes pel trànsit.

 

Els inquilins de les finques 32 i 34, juntament amb la família que vivia a la casa que es va enfonsar el passat 27 de març, estan sent allotjats en residències alternatives.