Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament enderrocarà l’antic edifici del Club Nàutic

Escoltar

L’Ajuntament enderrocarà l’antic edifici del Club Nàutic

L’objectiu és que estigui a terra abans de juliol

L’Ajuntament enderrocarà l’antic edifici del Club Nàutic de Mataró, situat al costat de la seu del Centre Natació Mataró. El Ple municipal va aprovar inicialment ahir el projecte d’enderroc, que haurà de comptar amb el vistiplau de la Subdirecció General de Ports i Aeroports de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal del Maresme. La Generalitat, titular de l’edifici, va assignar la concessió administrativa al Consell Comarcal per fer ús de l’immoble fins al 2014.

 

L’immoble es va construir al 1974 com a seu del Club Nàutic de Mataró, i un dels darrers usos que va allotjar va ser l’Escola Universitària del Maresme, que al 2010 es va traslladar al TecnoCampus Mataró-Maresme. L’edifici està actualment abandonat i el seu estat és molt precari, per la qual cosa suposa problemes d’insalubritat i seguretat. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de mantenir el nivell de qualitat de les platges de la ciutat, l’Ajuntament ha decidit actuar-hi malgrat no ser el titular de l’edifici.

 

El terreny ocupa una superfície de 3.492 m². La façana principal de l’edifici dóna al passeig Marítim i la façana posterior a tocar de platja, amb un desnivell de 3,30 m. L’edifici consta de quatre plantes –semisoterrani, baixa, primer pis i pis segon– situant-se per sobre de tot un torreó. Adossada a la façana posterior, a nivell de planta soterrani i platja, hi ha una edificació de dues plantes destinada a bar i restaurant, a més d’una piscina descoberta.

 

Els treballs d’enderroc s’executaran de manera manual. Un cop finalitzat l’enderroc i la retirada de runes, es construirà una plataforma de terres a nivell del passeig Marítim amb acabat de sauló i talussos cap a la platja. S’il·luminarà l’espai amb dues columnes i es plantarà arbrat, en concret exemplars de bellaombra.

 

Les obres estan pressupostades en 289.789,37 € (IVA inclòs) i està previst que tinguin una durada de 6 setmanes. A més d’aconseguir el vistiplau de la resta d’administracions implicades, abans de l’inici de les obres el projecte ha de superar els tràmits d’exposició pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa especialitzada. L’Ajuntament preveu començar els treballs a mitjan maig perquè l’edifici estigui enderrocat abans de juliol, per l’inici de la temporada alta de platja.

 

El projecte d’enderroc es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PPC, PxC i la CUP, mentre que PSC i ICV-EUiA van votar-hi en contra. D’altra banda, el Ple també va aprovar una proposta de resolució de la CUP sobre l’enderroc, que va obtenir els vots favorables de tots els grups municipals a excepció del PSC, que va votar-hi en contra. En aquest darrer text es demana que sigui la Generalitat qui assumeixi l’enderroc de l’edifici. La regidora d’Urbanisme, Montserrat Rodríguez, va explicar al Ple que malgrat sigui l’Ajuntament qui executi les obres es negociarà amb la Generalitat la fórmula perquè la ciutat recuperi la inversió.