Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament endureix el control de gossos a la via pública i detecta 138 infraccions en l’última campanya

Escoltar

L’Ajuntament endureix el control de gossos a la via pública i detecta 138 infraccions en l’última campanya

L’incompliment de les normatives suposa multes de 600 a 15.000 €

La Policia Local de Mataró durà a terme durant aquest any un control més exhaustiu del compliment de les diferents normatives que regulen els gossos a la via pública. L’objectiu és doble: per una banda controlar les condicions de tinença dels gossos, especialment d’aquells considerats potencialment perillosos per minimitzar possibles riscos, i per l’altra conscienciar els propietaris dels deures i obligacions administratius i cívics que comporta la titularitat d’un animal, tot denunciant els incompliments.

 

Un dels aspectes en els quals es vol incidir és l’obligació dels propietaris de recollir les deposicions que els animals fan al carrer.

 

Fins ara es realitzava una campanya anual, habitualment al mes de novembre. Aquest any la campanya s’ha traslladat al febrer, i hi ha la previsió de realitzar-ne al menys una altra abans d’acabar el 2012.

 

 

Balanç de la darrera campanya

 

La Policia Local, a través de la Unitat de Qualitat de Vida i la Policia de Barri, ha desenvolupat entre el 28 de febrer i el 9 de març la XVI Campanya de gossos a la via pública.

 

En aquesta ocasió, els agents han aixecat 114 actes amb un total de 138 infraccions diferents denunciades. Aquest xifra és un 130% superior a la registrada durant la campanya de l’any 2010, quan es van detectar 60 infraccions. Les infraccions denunciades són per mancança del cens del gos (86), per manca de llicència municipal per a gossos perillosos (4), portar-lo deslligat (36), no recollir les defecacions (7), gossos perillosos sense morrió (3) i trobar-se en zona infantil (2).

 

Les sancions poden ser lleus, amb una multa de fins a 600 €; greus, amb una multa de fins a 900 €; i molt greus, amb multes de fins a 1.500 € i de fins a 15.000 € per a gossos perillosos. En el cas dels gossos perillosos es pot arribar a requisar l’animal.

 

Les normatives que s’apliquen són les següents:

 

. Ordenança Municipal sobre Tinença d’Animals Domèstics.

. Ordenança de Civisme.

. Ordenança de Residus.

. Llei 22/2003, de 4 de juliol, de Protecció dels animals.

. Decret 328/1998, regulador de identificació i registre general d’animals de companyia.

. Llei 10/99, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.

. Decret 170/2002, de 11 de juny sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos.

. Decret d’alcaldia de 13 de juny de 2007 sobre els indrets de la ciutat on els gossos poden anar deslligats.