Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament engega el procés per revisar el model participatiu

Escoltar

L’Ajuntament engega el procés per revisar el model participatiu

Està previst que el Ple de juliol aprovi el nou marc normatiu



El regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, ha presentat avui en roda de premsa el procés de revisió del model participatiu.


 

La voluntat del Govern és revisar el model participatiu i definir un nou marc normatiu que doni resposta als reptes presents i que alhora serveixi de referència per als propers anys. El procés de revisió pretén generar un ampli procés de participació amb el teixit associatiu i ciutadà de Mataró, a més de l’organització municipal, amb una metodologia adequada que permeti articular les diferents propostes.

 

Fernàndez ha declarat que amb aquesta revisió “proposem deixar de banda un model més informatiu que participatiu, més de quantitat que de qualitat, pensant en un model de participació real, de participació de la ciutadania per tal d’aconseguir la millora en els serveis a les persones”. Ha afegit que “el model actual està esgotat i no dóna més de si”.

 

El procés de revisió, que forma part del Pla de Mandat i del Pla d’Actuació Municipal (PAM), estableix els següents objectius:

 

1. Revisar la xarxa de consells municipals de participació per tal d’ordenar, simplificar i racionalitzar els òrgans de participació existents i garantir-ne el seu paper participatiu a través del seu marc normatiu.

 

2. Definir un nou model de l’Agència de Suport a l’Associacionisme, de la gestió de serveis i dels equipaments i dissenyar noves eines de suport al teixit associatiu.

 

3. Revisar els mecanismes de participació existents i definir-ne de nous.

 

Per vetllar pel procés que es realitzarà s’ha constituït una Comissió de seguiment formada pels grups municipals del Consistori, la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) i representants de diferents consells municipals de participació.

 

 

Calendari del procés de revisió i informació al web



Per realitzar aquest procés de revisió se celebraran dues jornades de debat a les quals estan convidades totes aquelles persones interessades a fer les seves aportacions en aquest àmbit.

 

Les jornades tindran lloc:

 

. 14 de març de 2012, dirigida a consensuar un nou marc normatiu per als consells municipals de participació, amb la finalitat d’aconseguir un reglament tipus i comú que ajudi a establir un funcionament homogeni i garanteixi el seu caràcter participatiu.

 

. 21 de març de 2012, dirigida a tractar les eines de foment de l’associacionisme i els mecanismes de participació.

 

Un cop recollides totes les aportacions s’elaborarà una primera proposta de Reglament de Participació Ciutadana que es preveu que el Ple de juliol en faci l’aprovació definitiva i s’iniciaran els tràmits pertinents en funció del text aprovat.

 

Per donar a conèixer aquest treball i implicar al màxim a la ciutadania, al web de l’Ajuntament hi haurà un espai on es podrà compartir informació, opinions i es faran públics les diferents fases i accions del procés.