Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa una prova amb trànsit pesat per comprovar l’estat del ferm del carrer de Sant Antoni

Escoltar

L’Ajuntament fa una prova amb trànsit pesat per comprovar l’estat del ferm del carrer de Sant Antoni

Mesuren les vibracions d’un autobús sense passatge i dos camions amb càrrega






 


L’Ajuntament ha fet aquest matí una prova per mesurar la intensitat de les vibracions provocades pel trànsit pesat al carrer de Sant Antoni i analitzar si poden o no afectar als edificis. L’accés de vehicles a aquest carrer està tallat des de la caiguda d’una casa el 23 de febrer, a la qual va seguir l’ensorrament de l’habitatge del costat, el 27 de març. 
 


La prova ha consistit en deixar passar un autobús sense passatgers (16 tones), un camió carregat amb sorres (20 tones) i un camió de la brossa també carregat (26 tones). Prèviament s’havien instal·lat quatre geòfons en habitatges del carrer per mesurar les vibracions produïdes pel pas dels diferents vehicles amb diferents tipus de circulació: acceleració, frenada, circulació sobre el pas elevat del carrer, etc. Les proves han estat supervisades per un geòleg i tècnics de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 

Arran de la caiguda dels habitatges, l’Ajuntament va encarregar un estudi geològic sobre l’estat del subsòl i un peritatge sobre l’estat dels edificis propers als ensorrats que ha dut a terme l’Associació de Consultors d’Estructures. Els estudis recomanaven analitzar mostres del ferm per comprovar la seva resistència, que es van extreure al juliol, i fer les proves de circulació d’avui. Així mateix els estudis consideraven necessari realitzar un seguit d’actuacions, a dur a terme pels propietaris de les finques, per garantir la consolidació de les mateixes i assegurar l’estabilitat de la zona. La major part d’aquests treballs ja han estat executats.

 

L’Ajuntament no reobrirà el carrer al trànsit fins tenir el resultat de les proves realitzades.