Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obté l’autorització per enderrocar l’edifici de l’antic Club Nàutic

Escoltar

L’Ajuntament obté l’autorització per enderrocar l’edifici de l’antic Club Nàutic

Es preveu que les obres comencin durant la primera quinzena de juny

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha signat l’autorització per dur a terme l’enderroc de l’antic edifici del Club Nàutic de Mataró, situat al costat de la seu del Centre Natació Mataró. L’Ajuntament té previst iniciar les obres durant la primera quinzena del mes de juny.

 

L’immoble es va construir al 1974 com a seu del Club Nàutic de Mataró en virtut d’una concessió administrativa atorgada a aquesta entitat per l’Estat, ja que s’ocupava una zona de platja. El 28 de juliol de 1994 la Generalitat va autoritzar la cessió de la concessió a Promocions Culturals del Maresme, SL, i el 26 d’abril de 2001 va autoritzar un nou canvi de concessió a favor del Consell Comarcal del Maresme, que encara n’és el titular, malgrat ha demanat a la Generalitat la renúncia a la mateixa.

 

Un dels darrers usos que l’antic edifici va allotjar va ser l’Escola Universitària del Maresme, que al 2010 es va traslladar al TecnoCampus Mataró-Maresme. L’edifici està actualment abandonat i el seu estat és molt precari, per la qual cosa suposa problemes d’insalubritat i seguretat. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de mantenir el nivell de qualitat de les platges de la ciutat, l’Ajuntament ha decidit actuar-hi malgrat no ser el titular de la concessió.

 

La resolució de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat autoritza el Consell Comarcal, com a titular encara de la concessió, a dur a terme l’enderroc directament o, tal i com es preveu, mitjançant la intervenció de l’Ajuntament de Mataró.

 

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, que ha visitat avui Mataró, ha destacat el fet que tres administracions –Generalitat, Consell Comarcal i Ajuntament­– s’hagin posat d’acord “per resoldre una situació desgradable per als ciutadans, els banyistes i la ciutat en general”. A més d’agrair també la disposició de les administracions per treballar-hi conjuntament, l’alcalde, Joan Mora, ha desitjat que els ciutadans puguin gaudir aquest estiu de l’espai de front litoral que quedarà lliure amb l’enderroc. També ha anunciat que l’Ajuntament lluitarà per aconseguir, junt amb la Generalitat, “la comprensió de l’Estat” per poder obtenir en el futur una nova concessió per a “una futura instal·lació que no malmeti el front litoral i que suposi prosperitat per la ciutat i la creació de llocs de treball”.

 

 

Obres d’enderroc

 

L’Ajuntament ha aprovat el projecte d’enderroc i en aquests moments està tramitant l’adjudicació de les obres.

 

El terreny on s’aixeca l’edifici ocupa una superfície de 3.492 m². La façana principal dóna al passeig Marítim i la façana posterior a tocar de platja, amb un desnivell de 3,30 m. L’edifici consta de quatre plantes –semisoterrani, baixa, primer pis i pis segon– situant-se per sobre de tot un torreó. Adossada a la façana posterior, a nivell de planta soterrani i platja, hi ha una edificació de dues plantes destinada a bar i restaurant, a més d’una piscina descoberta.

 

Els treballs d’enderroc s’executaran de manera manual. Un cop finalitzat l’enderroc i la retirada de runes, es construirà una plataforma de terres a nivell del passeig Marítim amb acabat de sauló i talussos cap a la platja. S’il·luminarà l’espai amb dues columnes i es plantarà arbrat, en concret exemplars de bellaombra.

 

Segons el projecte, està previst que les obres tinguin una durada de 6 setmanes.